El pregó de dimecres enceta els actes de la Fira del Gall

alt
Avatar
05/12/2012 - 15:07h

Tal i com mana la tradició, el Saló de Sessions de la Casa de la Vila acollirà aquest dimecres el pregó de la Fira del Gall que enguany anirà a càrrec d’Ada Parellada, cuinera i animadora gastronòmica. Parellada va créixer entre les olles de la Fonda Europa de Granollers, establiment que des de 1714 pertany a la seva família.
Als 25 anys va decidir obrir el seu propi negoci, el restaurant Semproniana, al centre de Barcelona, i d’aleshores ençà n’ha obert dos més, el Petra i el Pla dels Àngels. A banda d’estar al darrere dels fogons, Parellada imparteix cursos i tallers de cuina, fa xerrades sobre educació alimentària als infants, ha escrit diversos llibres de cuina i ha col·laborat a diferents mitjans de comunicació. Actualment presenta i cuina al programa de TV3 “Benvinguts a l’hort”. El pregó començarà a les vuit del vespre i Parellada, com a pregonera de la Fira, també visitarà, tal i com resa la tradició, el dissabte de fira al matí els diferents espais de la Fira del Gall, on serà obsequiada amb un gall negre del Penedès.

Activitats al Superceller

A una setmana de la celebració de la Fira del Gall, les llistes d’inscripcions per poder participar en alguna de les activitats que s’organitzen el cap de setmana de la fira segueixen obertes fins divendres que ve. Hi haurà cinc maridatges per triar. El “4 formatges” (dissabte 15: d’11.30 a 12.30 h) amb una selecció de vins negres DO Penedès maridats amb originals varietats de formatges catalans; “Amb bon gust” (dissabte 15: de 13 a 14 h) amb una selecció de tapes d’aviram que mariden a la perfecció amb vins negres de la DO Penedès; “Xocolates Godiva i Penedès” (dissabte 15: de 18 a 19 h) amb vins negres i escumosos de la DO Penedès amb fruites i xocolates; “100% Penedès” (diumenge 16: d’11.30 a 12.30 h) amb l’enòleg Pere Escudé que recomanarà els vins que mariden amb delicadeses del Penedès i, finalment, “Ostres, Xarel·lo Penedès!” (diumenge 16: de 13.15 a 14.15 h) un maridatge perfecte d’ostres del delta de l’Ebre i el Xarel·lo del Penedès. A tots els maridatges les places són limitades i per fer les inscripcions cal trucar al 93 890 48 11 (Roser).
A totes aquestes ofertes cal afegir-hi un extens programa d’activitats enoturístiques amb visites guiades a diversos cellers i caves de la comarca que es poden consultar al programa oficial. Enoturismepenedès tindrà un estand propi a la Fira del Gall però per a qualsevol informació o fer reserves anticipades es pot trucar al Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, al telèfon 93 817 01 60 o bé al correu info@enoturismepenedes.cat.

Turisme per Vilafranca

Des del Patronat de Comerç i Turisme i durant el cap de setmana de la Fira del Gall s’han preparat diferents propostes turístiques per poder conèixer Vilafranca a fons, sobretot els edificis emblemàtics. Aquestes són les propostes: “Visita guiada: Coneix el Centre Històric” (Dissabte 15: 16 h), “Visita guiada a la basílica de Santa Maria” (Dissabte 15: 17 h), “Visita a Vinseum” (Dissabte 15: 10 a 14 h i 16 a 19 h / Diumenge 16: 10 a 14 h), “Casa de la Festa Major” (Dissabte 15: 11 a 14 h i 17 a 20 h / Diumenge 16: 11 a 14 h), “Claustre de Sant Francesc”, (Dissabte 15 i diumenge 16: 11 a 14 h).

Fira als restaurants i altres

A partir d’aquest dimecres els vuit restaurants adherits a la campanya “Vilafranca Ve de Gust” oferiran menús i cartes amb plats de gall negre i d’aviram amb una promoció de vins negres de la DO Penedès. Els restaurants són Cal Ton, Can Bellés, Casino, El Cigró d’Or, El Gat Blau, El Racó de la Calma, Sharlotte, Trefí i Cal Padrí i la campanya s’allargà fins el 15 de febrer.
A banda, i com també és costum, la rambla de Nostra Senyora acull un any més fins el 28 de desembre l’exposició “L’aviram i la fira a cel obert” que mostra els treballs col·lectius de dibuix de les aules de 3r i 4t de primària de les escoles públiques i concertades.
El Tomasot i la Ballarica s’estaran exposats a la Casa de la Vila fins el 28, excepte els dos dies de Fira que seran a la plaça del Vi, de la Fira del Gall. La plaça de Santa Maria acull un any més la Fira de Santa Llúcia en horari de 10 a 2/4 de 9 del vespre i els comerços de Vilafranca obriran el diumenge que ve coincidint amb la fira.

També et pot interessar

Comentaris