Un jove de Guardiola crea un joc per a mòbil en català

alt
03/12/2012 - 11:02h

Oriol Manyà, un jove de Guardiola de Font-rubí ha creat el joc per a mòbil en català “Canica Game” . Després de dos anys amb molta dedicació i il·lusió ha acabat desenvolupant aquest joc de forma totalment independent i que ja compta amb gairebé 9.000 descarregues totalment gratuïtes. “Canica Game” està disponible per a dispositius mòbils Android, tant per a smartphones com per a tablets, i és multiidioma (català, castellà i anglès). De fet, és un dels pocs jocs que hi ha per a mòbils existents en català i d’aquí a quinze dies està previst que surti la versió en alemany, francès i portuguès.
Segons ha explicat el seu autor, es tracta d’un homenatge al tradicional joc de les bales, que d’una manera o altra ha format part de la infància de tothom. No és només un joc dirigit als infants, sinó que s’inspira en el món de les bales però barreja el millor del billar i del minigolf, posant una especial atenció a la “canica” (bala). Tot recordant la infantesa quan s’acumulaven bales de diferents textures i colors, “Canica Game” també permet als jugadors personalitzar les bales i adaptar-les a l’estil propi de cada persona, amb infinites combinacions possibles; ofereix, per exemple, la possibilitat de combinar els diferents rastres que deixa la bala quan es mou, com una estela amb quatre barres vermelles que insinua la bandera catalana, entre moltes d’altres possibilitats.

Gratuït al Google Play

“Canica Game” és un espectacular joc 3D per a mòbils que disposa de més de 100 nivells de dificultat creixent, amb multitud d’elements d’ajuda i obstacles. Es pot descarregar de forma gratuïta a Google Play, el market d’aplicacions dels dispositius Android, i els seus gràfics i dinàmica de joc no deixen indiferent a ningú.

8.500 descàrregues

Hores d’ara “Canica Game” ja ha tingut més de 8.500 descàrregues arreu del món. Per això Manyà està treballant en el desenvolupament de les versions en francès, alemany, italià i portuguès, així com en la versió per iPhone i iPad, per tal d’aconseguir arribar a un mercat el més ampli i global possible.

Als seus 32 anys Oriol Manyà imparteix actualment classes en el primer Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny de Videojocs públic d’arreu de l’Estat, que ofereix l’EMAID, l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú. I en el desenvolupament del seu primer joc per a mòbils, el “Canica Game”, ha comptat amb la participació de dos estudiants en pràctiques d’aquesta escola, el manresà Roger Pérez i el riudebitllenc Joshua Llombart, que han ajudat en el disseny de nivells i en el testeig. Manyà, de Guardiola de Font-rubí, atresora una llarga experiència com a desenvolupador web i de videojocs, però fins ara no havia fet el pas de crear des de zero un videojoc propi apostant per l’emprenedoria, i això és el que ha fet amb “Canica Game”, que neix del seu propi estudi, Hekatombe, ubicat a Vilafranca on actualmdent resideix. Recentment Oriol Manyà, ha guanyat el tercer premi del Barcelona FinApps Party, una marató de 24 hores de desenvolupament d’aplicacions mòbils financeres organitzat per “la Caixa” i en el futur més immediat es planteja donar un nou impuls a la seva carrera professional amb l’aposta per l’emprenedoria en el sector del desenvolupament d’aplicacions i jocs per a mòbils, posant una especial atenció en la dinàmica de joc i la usabilitat.

 

També et pot interessar

Comentaris