Jornada de treball del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès

alt
22/11/2012 - 14:32h

Aquest dijous es va fer a la sala d’actes del Consell Comarcal la II Jornada de treball del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, adreçada als membres de les juntes dels casals i les associacions de gent gran de la comarca. Va començar amb una xerrada titulada “No estàs sol”, a càrrec de Mireia Lliró, tècnica de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona. En aquesta xerrada es va transmetre la importància de l’associacionisme per al col·lectiu de la gent gran i la seva repercussió individual i social.
Tot seguit es va fer una taula rodona a l’entorn del tema “La participació als casals de gent gran”. Els membres de la taula van ser Arseni Alsina i Fidel Sans, de la Junta Permanent de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Jonathan Moreno, tècnic de l’Ajuntament de les Cabanyes, i Marta Alarcón, dinamitzadora de la Gent Gran de la Vall del Bitlles (Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Mediona i Sant Quintí de Mediona).
La taula va explicar alguns temes relacionats amb el funcionament dels casals i les associacions (relació entre junta i socis, recursos econòmics, quotes dels socis, tipologia d’activitats que organitzen els casals, el rol dels dinamitzadors, etc.) i el públic va participar molt activament fent preguntes i explicant experiències. Un dels temes més debatuts va ser la dificultat de renovar les juntes amb socis més joves, tant per falta de candidats com, en l’extrem contrari, per voluntat de permanència dels membres més antics de les juntes. També es va parlar sobre la necessitat que els casals evolucionin per adaptar-se a la nova realitat social (el perfil de la gent gran ha canviat i el rol de les persones grans a la família s’ha vist modificat per causa de la crisi econòmica).
La Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb la col•laboració de les professionals de Serveis Socials del Consell Comarcal, organitza anualment aquestes jornades amb l’objectiu de crear un espai de trobada per als casals i les associacions de gent gran on intercanviar experiències i compartir recursos formatius.

També et pot interessar

Comentaris