CiU guanya un altre contenciós contra l’alcalde de la Bisbal

alt
03/10/2012 - 17:48h

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha emès una sentència segons la qual considera nul l’acord de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès pel qual l’alcalde, Josep Maria Puigibet, i el seu equip de govern (ERC) fixaven una indemnització de 10 euros per assistència als plens municipals per als regidors dels grups de l’oposició (CiU -a la foto, tres dels seus membres i el diputat Jaume Domingo- i PSC) i, en canvi, de 250 euros per a l’assistència a la Comissió de Govern. La sentència la va fer pública aquest dimarts al vespre el grup municipal de Convergència i Unió a la Bisbal, federació que va presentar el contenciós administratiu contra el citat acord promogut pel govern de la Bisbal -aprovat amb data del 17 de juny de l’any passat- i que, de fet, ja és el tercer contenciós de CiU contra Puigibet i la resta de l’equip de govern al qual la justícia dóna la raó en tot just mig any.

A més, en un quart contenciós l’alcalde bisbalenc també va perdre’l, en aquella ocasió presentat per l’associació de propietaris de la urbanització Can Gordei -que reclamava com a pròpia unes instal·lació municipalitzada-. D’altra banda, encara hi ha pendent de resoldre’s alguna altra acció judicial contra Josep Maria Puigibet.

Pel que fa a la sentència del contenciós administratiu feta pública dimarts per CiU de la Bisbal, la jutgessa tarragonina que signa la decissió judicial és força contundent a l’hora de valorar la decissió d’atorgar unes indemnitzacions de 10 euros per ple als membres de l’oposició de l’ajuntament bisbalenc i de 250 per als membres del govern que acudeixin a una Comissió de Govern.

Així, per exemple, la magistrada creu que la decissió és arbitrària i es va adoptar amb una “desviació de poder”, sense cap mena de justificació legal, discriminant uns regidors respecte dels altres i, a més, l’acord vulnera l’article 40 de la Constitució espanyola.

A partir d’aquí, en el cas que ERC de la Bisbal no presenti un recurs d’apel·lació, la conseqüència de la decissió de la titular de la citada sala del Contenciós administratiu serà que l’Ajuntament de la Bisbal haurà d’anul·lar l’acta corresponent a l’acord en un proper ple i, a més, haurà de fer una nova proposta d’indemnitzacions per als regidors bisbalencs. I aquesta, segons remarca CiU, haurà de ser “més justa, ajustada a dret i sense caràcter de revenja”, que és el que la federació nacionalista entén que va moure al govern de la Bisbal a l’hora de prendre aquell acord “discriminatori”.

Més informació a l’edició impresa del 3d8 d’aquest divendres.

També et pot interessar

Comentaris