El ple del CCBP demana la gratuïtat dels peatges al Baix Penedès

26/09/2012 - 12:58h

El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha aprovat, per unanimitat, una moció presentada per totes les forçes polítiques per demanar la gratuïtat del peatges de la AP-7 en el seu pas per la comarca. Tenint en compte la repercussió que aquesta autopista té en el territori i atès que el Parlament de Catalunya va aprovar el 14 de juny de 2012 una resolució que insta el govern a negociar amb les concessionàries per a què aquestes es facin càrrec del sistema de bonificacions mentre duri la greu situació econòmica i d’atur.

La comarca del Baix Penedès té l’índex d’atur més elevat de la província de Tarragona,i és una de les comarques més perjudicades per la pujada de preus dels peatges, passant a pagar, gairebé 20 euros per anar i tornar del Baix Penedès a Barcelona. A més, no hi ha cap altra alternativa de mobilitat diària mitjançant autovia lliure de peatge que permeti efectuar cap tipus de desplaçament fora de la comarca sense haver de passar per carreteres que passen per nuclis urbans o per autopista.

Per aquesta raó, tots els partits polítics de la comarca s’han posat d’acord per instar a les institucions competents a adoptar compromisos ferms per suprimir els peatges d’aquelles vies que no tenen una alternativa viària gratuïta, i que no tenen raó de ser per qüestions d’eficiència i sostenibilitat en la gestió de la mobilitat. Així mateix que també s’adopti una homogeneïtzació a la baixa dels imports que abonen els usuaris actualment mentre durin les actuals concessions fins a l’eventual rescat.

A través d’aquesta moció es pretén sol•licitar al Parlament de Catalunya que es manifesti per tal d’aconseguir les bonificacions fins el 100% del cost dels peatges de les autopistes que passen per la comarca del Baix Penedès pels seus residents.

Per altra banda, dins l’ordre del dia del primer ple del CCBP després de vacances també es van tractar temes tant importants com l’aprovació de les noves tarifes per als serveis de transport escolar col·lectiu intramunicipal,que s’incrementarà a partir de gener de 2013 i també la nova contractació del servei de menjador escolar que s’ha adaptar a la modificació dels nous horaris escolars, la majoria dels quals faran jornada intensiva.

També et pot interessar

Comentaris