El municipi de la Bisbal ja és “territori català lliure”

alt
10/09/2012 - 07:08h

 

Seguint els passos de municipis com Sant Pere de Torelló i Calldetenes (primers en aprovar una moció d’aquestes característiques), aquest dilluns passat, a les vuit del vespre -i no pas com erròniament haviem dit dijous passat a la darrera edició de paper- un ple extraordinari a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va debatre i aprovar un únic punt sobre la taula: l’aprovació d’una moció que, entre d’altres qüestions, declara la Bisbal del Penedès “territori català lliure” i insta el Parlament de Catalunya perquè assumeixi “de forma unilateral i a tots els efectes” la plena sobirania de la nació catalana. L’acord es va prendre amb el vot a favor de l’equip de govern d’ERC i l’abstenció de l’oposició, CiU i PSC.
altEl text aprovat convida el Parlament a convocar “si s’escau” un referèndum sobre la independència i que aquesta institució emprengui accions concretes com la creació dels corresponents registres civils, mercantils i de la propietat, la creació d’una hisenda pròpia i d’un banc nacional des del qual es gestionin el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions públics, la constitució immediata d’una administració fiscal i de justícia de Catalunya i l’anunci a tota la comunitat internacional de l’inici del “procés d’independència de Catalunya i l’obertura de negociacions amb el Govern Espanyol per a la bona resolució de la fase de transició cap al nou estat català”. En el document també es demanava que les banderes oficials siguin la local, la senyera i, fins al dia de la independència, l’estelada.

Finalment la moció apel·la a l’“esperit cívic de tota Europa, inclòs l’Estat espanyol per tal que s’imposi una resolució democràtica dels conflictes i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l’amistat i la germanor entre els pobles del món”.
Al ple ERC va justificar el seu vot perquè la independència de Catalunya “no pot esperar més”, donades les tenses relacions del país amb Espanya, sobretot en l’àmbit econòmic; i CiU i el PSC van justificar l’abstenció per diverses raons. La federació nacionalista, que inicialment volia donar llibertat de vot als seus regidors, va acabar abstenint-se perquè, segons CiU, ERC de la Bisbal no va demostrar cap voluntat de consens en aquest tema. I el regidor del PSC, Ramon Rovira, va defensar el seu catalanisme, però va dir que el de la independència no és un tema menor i sí molt delicat, i que cal respectar molt tant la gent que hi està a favor com en contra. “Cal unitat”, va reblar Rovira.

Més informació sobre aquest tema a l’edició impresa del 3d8 d’aquest divendres.

També et pot interessar

Comentaris