Continuen al Baix Penedès els actes per la independència de Catalunya

alt
21/08/2012 - 16:05h

Després de l’èxit de la Caravana per la independència realitzada el passat dia 22 de juliol, són diversos els pobles de la comarca del Baix Penedès que han seguit realitzant accions en el context de la Marxa per la independència que està recorrent tot Catalunya aquest estiu. El dia 15 d’agost, a la Bisbal del Penedès, coincidint amb la diada castellera més reconeguda de la comarca, es va fer un ‘Dóna la cara per la independència’ al carrer, en el que tothom es podia fer una fotografia per donar suport a la independència de Catalunya. Va ser un acte que va tenir prou èxit ja que es va aconseguir adherir una quarantena de persones.

Paral·lelament, el mateix dia 15, el integrants de la plataforma El Vendrell per la independència van penjar estelades a les rotondes d’accés a la vila i a la Torre del Puig. Anteriorment i amb motiu de la festa major, els integrants de Llorenç per la independència també van omplir les rotondes del seu poble d’estelades i van penjar dues estelades gegants, una al local de la Cumprativa i l’altre al carrer Francesc Macià, davant d’on es feien els castells populars.

El dia 18 d’agost, la Marxa va passar per Santa Oliva. En aquesta població es va celebrar un acte complert que va començar a les 8 del matí amb una caminada pels voltants de la població de 9 quilòmetres. A partir de les set de la tarda, a la Plaça Europa es va convocar a la gent per pintar una mandala gegant, de 16 metres quadrats, entre tots els assistents. La mandala es va pintar amb sorra de colors i va ser una activitat de dues hores de durada. 

A més de la pintada de la mandala, hi havia un mur dels desitjos on tothom podia escriure com vol que sigui la Catalunya independent. L’acte va acabar amb un sopar de carmanyola que va comptar amb la presència de cent vint persones i la presentació del Postre de la independència, on cada participant va mostrar la seva originalitat.

I diumenge dia 19, al matí es va dur a terme un acte conjuntament amb l’Assemblea de Valls-Alt Camp que va consistir en la pujada al cim del Montmell per col·locar-hi una estelada.

Des del Baix Penedès es continua treballant per la multitudinària manifestació a Barcelona que se celebrarà l’11 de setembre, sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa!’.

També et pot interessar

Comentaris