Els Diables de l’Arboç redueixen les carretilles de la festa major per falta de finançament municipal

alt
16/08/2012 - 09:49h

El Ball de Diables de l’Arboç, que també gestiona el Drac Badalot, ha anunciat que per la festa major d’aquest any, que s’escau tradicionalment el quart diumenge d’agost, no encendrà carretilles a les cercaviles per manca de prou pressupost. Segons els Diables, l’aportació de l’Ajuntament de l’Arboç al pressupost en pirotècnia ha baixat un 53,19% i aquest percentatge fa, diuen els Diables arbocencs, que no puguin garantir tenir prou recursos per a les carretilles i mantenir, a més, el nivell de la tradicional Carretillada com mereix el fet que sigui un element considerat bé patrimonial d’interès nacional per part de la Generalitat.

Des de l’Ajuntament de l’Arboç es lamenta la decissió dels Diables i s’afirma que tota la festa major ha patit una reducció pressupostària, però que els Diables reben fins a un 34% dels diners destinats a la tradició i folklore de la festa arbocenca. Un percentatge força més elevat que la segona tradició que reb més pressupost, la diada castellera, amb un 21% dels diners per a la tradició i folklore.

Publiquem més informació sobre el possicionament del Ball de Diables i de l’Ajuntament de l’Arboç en l’edició del 3d8 d’aquest divendres, dia 17.

També et pot interessar

Comentaris