Presentada a Calafell la nova regulació d’habitatges d’ús turístic

18/07/2012 - 10:04h

El subdirector general d’Ordenació Turística de la Generalitat, Joan Domènech Abad, ha explicat als establiments de Calafell la nova regulació dels habitatges d’ús turístic i els apartaments turístics. Aquest acte ha estat inclòs en una jornada organitzada per la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Calafell.

 A més de Joan Domènech Abad, també han participat en aquesta sessió informativa l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calafell, Olga Elvira, i el president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, Josep Graset.

L’objectiu d’aquesta sessió era que els establiments turístics de Calafell coneguessin de primera mà la nova regulació que afecta els habitatges d’ús turístic i els apartaments turístics. Si fins ara aquests quedaven regulats per la Llei d’habitatge, ara passen a regular-se per la llei del Turisme.

Joan Domènech Abad ha afirmat que aquesta nova regulació “permetrà treballar en clau de qualitat turística”. Abad ha explicat sota quins paràmetres sota els quals queden regulats els habitatges i apartaments turístics, i quins són els serveis bàsics que han de tenir. Així mateix, el subdirector general també ha respost els dubtes dels establiments presents a la jornada.
 
De la seva banda, Josep Graset ha valorat molt positivament aquesta nova regulació que duu a terme la Generalitat, “ja que gràcies a axiò els apartaments tornen a ser turístics”, ha dit. Graset també ha deixat clar que “nosaltres anem de bracet amb l’administració, perquè volem dignificar el sector i millorar el servei”.
 
Cal dir que els establiments tenen 3 mesos per comunicar la seva activitat, tant si és d’habitatge com d’apartament turístic. Aquesta comunicació s’ha de presentar a l’ajuntament del municipi corresponent. L’ajuntament trametrà les altes i baixes dels habitatges turístics, així com les dades de l’habitatge i d’aquells que el comercialitzen, a la Direcció General de Turisme.
 
Joan Olivella ha valorat com a “molt positiva” la col.laboració entre l’ajuntament i la Generalitat en la tasca de control i vigilància dels habitatges d’ús turístic, i ha destacat “la importància que té la nova regulació en un municipi turístic com el nostre, ja que permetrà garantir la qualitat i el control dels serveis turístics que s’ofereixen”.

Finalment, l’alcalde de Calafell ha tancat la sessió posant-se a disposició dels sectors implicats, i sol.licitant la seva col.laboració en l’aplicació del nou marc jurídic.

També et pot interessar

Comentaris