L’Assemblea Nacional Catalana es constitueix a Llorenç del Penedès

Un moment de l'assemblea, que va comptar amb la presència de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.
10/07/2012 - 07:33h

El passat divendres dia 6 de juliol va tenir lloc a la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès la presentació de l’Assemblea Nacional Catalana. L’acte, que va començar a les 8 del vespre, va concentrar una seixantena de persones.

Va encetar la presentació Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, que va fer un discurs en què va explicar la raó de ser de l’Assemblea com a “moviment civil necessari per donar força a les institucions catalanes perquè ens condueixin a la consecució d’un Estat propi, com a única solució de futur per a una Catalunya progressista i integradora”, així com la necessitat “d’anar tots junts en un mateix projecte”.
A continuació la coordinadora comarcal del Baix Penedès, Mireia Juanola, va explicar el funcionament de les assemblees territorials i el desplegament de l’Assemblea al territori, on de 14 municipis de la comarca, a 10 ja s’hi ha fet contacte, 6 s’han constituït en assemblea territorial, 4 estan en negociacions i 4 ja són Municipi per la Independència.

Durant el transcurs de l’acte els assistents a la presentació  es van voler constituir en assemblea en aquell mateix moment. Els tres primers membres del secretariat de Llorenç elegits van ser: Irene Sardà, com a coordinadora; Anna Rafecas, com a secretària i Jordi Sadurní, com a tresorer; a ells es van sumar cinc vocals.

A l’acte també s’hi va anunciar la principal actuació prevista a la zona per la Marxa per la Independència, que se sumarà a la resta d’actuacions previstes a tot Catalunya per aquest estiu fins l’Onze de Setembre en què se celebrarà una manifestació a Barcelona sota el lema Catalunya: proper Estat d’Europa.

Al Penedès, serà diumenge 22 de juliol a la tarda i consistirà en una Marxa de vehicles que passarà per la majoria de pobles de la comarca perquè la gent s’hi vagi afegint amb el vehicle que vulgui i que tindrà un final festiu al recinte monumental de Castellet, al municipi de Castellet i la Gornal, a les 20h.

També et pot interessar

Comentaris