Cloenda del projecte ILOQUID d’iniciatives locals d’ocupació per a la qualitat i la dinamització del sector serveis a les persones

alt
19/06/2012 - 09:31h

La Sala d’Actes de La Fassina va ser l’escenari de l’acte de cloenda del projecte ILOQUID a Vilafranca, un projecte d’ocupació emmarcat en una política pública orientada a la inserció laboral en el sector de serveis d’atenció a les persones amb especials necessitats. La regidora de Foment de l’Ocupació, Maria Josep Tuyà, va presidir l’acte, al qual també hi va assistir el diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva Santiberi.

En el decurs de l’acte de cloenda es va fer el lliurament de diplomes a les 98 persones formades durant els darrers 2 anys en els diferents cursos formatius que s’oferien: curs d’auxiliar en gerontologia i atenció a persones amb discapacitat, curs de monitor/a sociocultural de gent gran amb l’especialitat d’entrenament de la memòria, curs de treballador/a familiar, curs de monitor/a de lleure infantil i juvenil amb dos mòduls d’especialització (intervencions educatives amb infants i joves amb necessitats educatives especials i menjador escolar), curs d’acompanyament a la mort i al procés de dol, curs de recursos i tècniques per activitats de lleure, i taller de cuina ecològica per a col•lectivitats.

El projecte ILOQUID es va iniciar al juliol del 2009 i, amb una durada de 3 anys, ha suposat la constitució del Pacte Iloquid de col·laboració dels ajuntaments de Vilafranca, Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos i Gelida, i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El mapa dels serveis d’atenció a les persones de l’Alt Penedès que es va elaborar a l’inici del projecte destacava que hi havia 117 serveis que ocupen 1.234 persones a la comarca, amb una tendència a l’ampliació de l’oferta d’aquests llocs de treball en els anys posteriors. A partir d’aquest diagnòstic es van acordar les accions formatives destinades a persones en situació d’atur que es trobaven en disposició i interès de formar-se i ocupar-se en el sector dels serveis d’atenció a les persones, que han desplegat l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

Un 89,25% dels participants han acabat l’itinerari formatiu escollit i, per tant, han obtingut el diploma del curs. Hi ha hagut un 23% d’inserció de les persones formades i un 17% d’inserció en el sector d’atenció a les persones, essent l’àmbit d’atenció a les persones amb dependència el que més treballadors ha inserit.

També et pot interessar

Comentaris