L’Auditori municipal de Vilafranca acollirà fins el 2014 el Cor Madrigal com a cor resident

12/03/2012 - 14:11h

El Cor Madrigal serà cor resident de l’Auditori municipal de Vilafranca. Aquest dilluns s’ha fet al mateix auditori la presentació d’aquesta residència que serà molt destacable pel fet que és la primera d’aquest caire a nivell de Catalunya i això li dona un tret diferencial. Té un plantejament a tres anys vista (2012-2014) i donarà el tret de sortida amb la Passió segons Sant Joan, de J.S. Bach que tindrà lloc el proper 1 d’abril.
La presentació va anar a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi, la directora i el subdirector del cor Mireia Barrera i Pere Lluís Biosca, respectivament.

Ja fa uns anys que el Teatre Cal Bolet va acollir una companyia de dansa, Las Malqueridas, que va treballar en el món de la dansa amb el teixit associatiu i les escoles de formació de la vila, a més de oferir produccions professionals de companyies de dansa contemporània. Aquesta experiència va ser positiva i profitosa, ja que va fer créixer el nombre de públic de dansa i també va fer que hi hagués un paper actiu a les escoles de dansa de Vilafranca.

El regidor de Cultura ha explicat que l’any 2009 el Cor Madrigal va presentar una proposta de residència a l’Auditori Municipal. “El Cor Madrigal és un cor de prestigi a nivell de Catalunya i a la resta de l’estat espanyol amb una bona projecció, la seva directora és una de les persones més capacitades en la seva especialitat i el seu director adjunt és vilafranquí i està relacionat amb tot el teixit de música coral de la vila”, ha dit Gusi.

Des de l’Auditori Municipal de Vilafranca es valora la possibilitat de fer créixer el potencial que Vilafranca té a nivell de cant coral, de poder establir mecanismes de relació i participació, i d’augmentar el potencial i formació d’aquest teixit. També es veu positiu per donar visibilitat i projecció exterior a l’Auditori Municipal de Vilafranca. La Generalitat de Catalunya veu la proposta amb bons ulls, principalment perquè a més de la producció artística incorpora elements de relació amb el territori i de treball amb el sector coral vilafranquí i penedesenc, un fet diferencial amb altres residències. El Cor Madrigal ja ha rebut altres ajuts de la Generalitat de Catalunya i és un cor reconegut dintre del sector.

A principis de l’any 2010 es va presentar la proposta a les entitats corals vilafranquines. Hi ha dues trobades i a finals d’any les corals donen recolzament a la proposta. Des del Patronat del Teatre Cal Bolet es dóna suport també a la proposta i s’inicia així tot el procés de treball per arribar finalment a la proposta actual, la qual ja s’ha presentat fa unes setmanes als cors i corals vilafranquines.

Els objectius, la implantació i el finançament
La Residència del Cor Madrigal a l’Auditori Municipal de Vilafranca vol aconseguir:
• Potenciar el cors i corals de Vilafranca i de la comarca establint mecanismes de relació, participació i amb accions conjuntes amb el suport del Cor Resident.
• Fer crèixer el potencial i la formació del teixit coral.
• Obrir una línia de formació en cant coral i en direcció coral inexistent en el nostre territori.
• Obrir l’Auditori Municipal a la vila, sobretot al mon coral local i comarcal, però també a la resta de la població i augmentar la seva projecció exterior.
• Potenciar les produccions de música coral pròpies comptant amb el Cor Resident i els cors locals i comarcals.

El programa de residència englobarà concerts del Cor Madrigal en solitari i amb la participació dels cors locals, concerts dels cors locals i comarcals, un concert participatiu obert a cantaires dels cors de manera individual, un concert pedagògic i també propostes de formació en cant coral i en direcció coral.

El finançament de la residència es farà gràcies a la subvenció global que el Cor Madrigal rep de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC). L’Auditori, per la seva part, posarà la infrastructura, equip i personal necessari per poder tirar endavant totes les propostes.

També et pot interessar

Comentaris