Sant Sadurní suma més de cent nous aturats en un any

03/02/2012 - 10:19h

Sant Sadurní ha vist com en només 11 mesos han augmentat en 110 les persones inscrites a les llistes de l’atur. Al gener del 2010, hi havia 728 persones sense feina, i aquest 2021 ha començat amb 838 aturats. La tendència ha estat molt variable els darrers onze mesos, sent l’agost quan més va baixar el percentatge de sadurninencs inscrits a l’INEM. Tot i que la taxa d’atur encara està molt lluny de la que es registra arreu de Catalunya, on ha arribat ja al 20,50%, l’ajuntament de Sant Sadurní ja ha anunciat que posarà en marxa diferents projectes per invertir aquesta tendència. Un dels que més s’ha parlat, i que sembla que ja està madur, és la creació d’un Centre de Serveis a les empreses.
Segons han explicat des del Servei de Promoció Econòmica i Ocupació de l’ajuntament, actualment ja es disposa d’un estudi de viabilitat per aquest projecte, que es preveu que pugui entrar en funcionament d’aquí a poc temps. Tot i que encara no s’ha definit on s’ubicarà el centre, es preveu que pugui donar servei a una desena d’empreses.

Allotjament d’empreses
Entre les funcions que es faran des d’aquest Centre de Serveis, hi destaca el d’allotjament d’empreses, una tasca que ja es duu a terme des d’altres punts de la comarca (com el Centre Àgora de Vilafranca) i que permet un important estalvi econòmic als joves emprenedors. Des d’aquest centre, també s’oferirà un servei de formació i assessorament a empreses, que no cal que siguin les mateixes que estiguin allotjades al Centre de Serveis.
Aquest servei estarà obert a tota mena de firmes, però especialment a aquelles que ofereixen un valor afegit, com les empreses de disseny o noves tecnologies. El nou servei se sumarà als que ja es donen actualment des de Promoció Econòmica i Ocupació, i es preveu que en els propers mesos se’n posi en marxa algun altre encaminat a fomentar la ocupació i la creació de noves empreses.

Comentaris