COSBAPSA tenia emmagatzemades 80 vegades la brossa permesa

17/01/2012 - 16:02h

L’empresa Cosbapsa del Vendrell, que el passat 22 de desembre va patir un incendi en les seves intal·lacions, emmagatzemava 80 vegades més de les tones de residus permeses per la llicència que tenia atorgada. El delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin, així com l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, han explicat que l’ajuntament treballa per revocar la llicència de Cosbapsa mentre que també s’està treballant perquè els responsables d’haver produït el foc assumeixin les seves responsabilitats en l’àmbit jurídic, administratiu i penal, si s’escau. S’espera que les prop de 4.000 tones de residus que emmagatzemava l’empresa acabin de ser retirats en els proper 15 dies. Amb tot, Jané i Nin han admès que en el moment de l’incendi des de l’Ajuntament, i amb la finalitat de no crear alarmisme social, es va optar per no parlar del tema ni informar degudament sobre la magnitud del foc. Tot i així, segons Jané, en cap cas mai va haver-hi la possibilitat que existís ”perill per la població”. De fet, a excepció d’algun cas puntual d’infecció al coll o als ulls, ni els centres d’atenció primària ni l’Hospital del Vendrell van registrar atencions per culpa del fum.

Amb el foc extingit des del passat 13 de desembre, l’objectiu ara és treballar per conèixer les causes que el van originar i seguir amb tota la instrucció del cas perquè els responsables assumeixin les seves responsabilitats.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha explicat que els costos de retirar els residus cremats i transportar-los a la planta incineradora de Tarragona o a l’abocador de Tivissa (Ribera d’Ebre) superarà els 400.000 euros.

L’alcalde del Vendrell ha recordat que des del passat més d’agost s’havien obert diferents expedients pel funcionament irregular de Cosbapsa. L’empresa va obtenir la llicència el 7 de desembre del 2010 però no va dur a terme cap de les inspeccions obligatòries que marca la llei. En el moment de l’incendi, Cosbapsa es trobava en concurs de creditors i des de l’octubre estava en mans d’un administrador concursal, ha conclòs l’alcalde del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris