El CR Cava ja tramita el canvi de titularitat de Can Guineu

Avatar
04/01/2012 - 17:46h

El Consell Regulador del cava està a l’espera que es resolgui el canvi de titularitat de la casa pairal de Can Guineu de Sant Sadurní, l’edifici que està previst que sigui la seu d’aquesta entitat d’aquí a pocs anys. Actualment, l’equipament encara és propietat de les tres grans firmes cavistes Codorníu, Freixenet i Juvé i Camps que ja fa temps que van acordar cedir l’espai al Consell Regulador perquè hi ubiqui les seves oficines.
Segons fonts del Consell Regulador del Cava, ja fa set mesos que es treballa en aquest canvi de titularitat, però aquest encara no s’ha pogut fer efectiu. Aquest tràmit és necessari per poder fer qualsevol actuació a l’edifici de 1851, que comença a estar força degradat pel pas del temps i per la manca de conservació.

En els pressupost del passat 2011, el Consell Regulador ja va incloure una partida de 200.000 euros per fer les primeres obres a Can Guineu, que finalment no s’han pogut fer servir per aquesta objectiu. Des del consell, però, s’ha assegurat que la intenció és que tant al pressupost d’aquest any, com al dels propers exercicis, s’hi incloguin partides per anar reformant, mica en mica, l’espai. La intenció del Consell Regulador del Cava és traslladar-se a Can Guineu el més aviat possible, però calculen que no es podrà fer, com a mínim, fins d’aquí a un parell d’anys.

Ja hi ha un projecte fet per la construcció de la nova seu del Consell Regulador (obra de l’arquitecte Jordi Garcés), que també inclou el Centre Tecnològic del Cava, una obra que l’Ajuntament de Sant Sadurní ha confirmat a l’entitat cavista que, de moment, no es farà.

Comentaris