L’audiència pública sobre els problemes de l’AVE a Vilafranca es farà el 12 de desembre

02/12/2011 - 08:54h

El proper dilluns dia 12 de desembre és el dia escollit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, per dur a terme l’audiència pública per parlar sobre els problemes ocasionats pel pas de l’AVE per Vilafranca. L’audiència es durà a terme a les vuit del vespre al teatre Cal Bolet i estarà oberta a tothom.
Pere Regull va anunciar fa uns dies que la seva paciència ja s’havia acabat amb Adif i, tot i no desistir en la línia del diàleg, ja havia manat als serveis jurídics de l’ajuntament que tiressin endavant un contenciós administratiu contra l’ens gestor dels ferrocarril. En la mateixa roda de premsa on va anunciar que portaria el tema als jutjats, Regull ja va avisar que la seva intenció era fer una audiència pública amb els veïns, on explicarà quina és la situació actual del problema i on també escoltarà la opinió i suggeriments dels veïns afectats. “ Sé que en una audiència pública els polítics en general i sobretot el govern sempre sortim mal parats i criticats, però crec que és el meu deure explicar davant de tothom com està el tema i acceptar i respondre quan calgui les crítiques”, va dir Regull. I així ho farà el proper dia 12 de desembre a partir de les vuit de la tarda. Per altra banda, en un altre ordre de coses, aquest proper dilluns dia 5 de desembre a partir de les vuit del vespre a la Casa de la Vila hi haurà la sessió d’audiència sobre el pressupost municipal del 2012.

Aquesta audiència pública, que anirà a càrrec del regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, i d’altres membres de l’equip de govern municipal, es farà prèviament al debat del pressupost per part del ple municipal que està previst que tingui lloc el proper dimarts 20 de desembre.

Les audiències públiques són un instrument d’informació i de participació ciutadana previst en el Reglament Orgànic Municipal (ROM). Poden versar sobre qualsevol matèria de competència municipal i se celebren amb l’objectiu que les entitats i els ciutadans interessats puguin rebre oralment de l’Ajuntament informació de certes actuacions o puguin formular verbalment els seus suggeriments o propostes.  Les sessions d’audiència són públiques i estan obertes a la participació de qualsevol ciutadà o ciutadana.

També et pot interessar

Comentaris