El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ofereix un servei gratuït d’Anàlisi d’Hipoteques

alt
02/12/2011 - 08:29h

El conseller comarcal de Joventut i Habitatge, Sergi Vallès, va explicar dilluns dia 28 de novembre en roda de premsa que s’ha posat en marxa aquest nou servei perquè s’ha detectat un gran desconeixement sobre les hipoteques ja contractades per part de les persones que s’adrecen al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per fer consultes i gestions relacionades amb el tema d’habitatge.
El personal del Servei de Joventut i Habitatge ha rebut formació especialitzada per tal de poder assessorar més en profunditat els usuaris que volen fer una compravenda i/o volen sol•licitar un préstec hipotecari. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha editat també un “Manual de la Hipoteca” on s’expliquen amb un llenguatge planer conceptes com: el càlcul de la quota a pagar, les comissions i les compensacions pot cobrar el banc, l’obligatorietat de contractar assegurances i altres productes bancaris, les despeses que es deriven de l’obertura del préstec hipotecari, com es formalitza el préstec, quines variacions posteriors pot patir el préstec i què passarà si es deixa de pagar la hipoteca. Aquest manual es pot descarregar des del web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat).
Des del Servei de Joventut i Habitatge s’aconsella a les persones que vulguin comprar un habitatge, que abans de formalitzar el contracte amb l’entitat bancària s’adrecin al Consell Comarcal per analitzar la hipoteca. També poden fer ús d’aquest servei les persones que vulguin renegociar la seva hipoteca o traslladar-la a una altra entitat bancària. La documentació que cal portar és l’oferta bancària (inclosa la publicitat) i l’acreditació dels ingressos personals. Les visites s’han de concertar per telèfon trucant al 93 890 00 00 i la resposta de l’anàlisi està llesta en aproximadament 3 dies.
Finalment, també poden fer ús d’aquest servei les persones que creguin que poden arribar a una situació d’impagament, les que ja han deixat de pagar algun rebut, les que han rebut una comunicació d’impagament del banc i les que tenen data de subhasta. Aquestes persones seran ateses des del servei Ofideute de la Generalitat, que els oferirà alternatives com la negociació d’un període de carència o la renegociació dels termes de la hipoteca. Un cop rebuda la notificació amb la data de desnonament, serà pràcticament impossible revertir el procés, per la qual cosa des del Servei de Joventut i Habitatge s’aconsella fer la consulta com més aviat millor.
En el transcurs de la roda de premsa, també es van donar dades sobre la Borsa d’Habitatge de Lloguer del Consell Comarcal. Des que es va crear l’any 2006, s’han llogat 257 habitatges, a un preu màxim de 400 € i amb una mitjana d’edat per part dels llogaters de 29-30 anys. Tots els contractes de lloguer són contractes “protegits”, amb garanties per als propietaris i els llogaters. Actualment, a la Borsa d’Habitatge de Lloguer hi ha 22 habitatges disponibles per ser llogats a diferents municipis de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris