El president de la Generalitat inaugurarà divendres la nova C-15

alt
30/11/2011 - 13:35h

Una de les infrastructures més importants dels darrers temps es farà realitat aquest migdia. La nova C-15 més coneguda com l’Eix Diagonal que uneix les ciutats de Manresa i Vilanova i la Geltrí, passant per Igualada i Vilafranca del Penedès amb un recorregut de 67 kms. serà inaugurada divendres al migdia pel president de la Generalitat, Artur Mas a qui acompanyarà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.
Després d’un any i mig d’obres serà a partir de divendres a la tarda quan s’obrirà a la circulació de cotxes una autovia de tretze quilòmetres que enllaçarà Vilafranca i Vilanova en deu minuts, una via cabdal per al Penedès que, sens dubte, permetrà potenciar les comunicacions intercomarcals. El tram entre Puigdàlber i Vilafranca, de 4,1 kms. també de nova construcció ja es va posar en funcionament fa poques setmanes. A l’acte d’avui es preveu que hi assisteixin tots els alcaldes dels municipis per on transcorre aquest nou eix viari.
En el tram de Vilafranca a Vilanova destaca la construcció de tres nous túnels com són el Roca Foradada, el Costa Bernada i el més important dels tres el del Montgròs. Entre tots tres sumen una longitud de 4.830 metres. Un dels punts que quedarà pendent de solució serà la via de servei entre Vilafranca i Sant Miquel d’Olèrdola reivindicada aquestes últimes setmanes pels mateixos veïns.

Recorregut amb autocar

La inauguració oficial tindrà lloc a partir de 2/4 d’1 del migdia del divendres, a l’enllaç entre la C-15 i la C-32, a Vilanova i la Geltrú. Prèviament, el president de la Generalitat i la resta d’autoritats faran un recorregut amb autocar pel nou tram, amb aturades al viaducte de Rajadell (Manresa) i al Centre de Control de l’Eix Diagonal de Vilafranca fins arribar al punt de Vilanova on tindrà lloc l’acte d’inauguració amb els corresponents parlaments inaugurals que clourà el president Mas.

També et pot interessar

Comentaris