La Fira del Gall vol mantenir el públic de casa i captar-ne encara més en públic forani

alt
28/11/2011 - 17:24h

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de la presidenta del Patronat de Comerç i Turisme i dels diferents agents implicats en l’organització, ha presentat en roda de premsa la propera edició de la Fira del Gall que tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de desembre i que commemorarà el 25 aniversari de la recuperació de la raça de Gall Negre del Penedès.
Regull destacava el creixent increment de públic de fora de la comarca que cada any registra la Fira del Gall i afegia que “la prioritat passa per mantenir el públic de casa i aconseguir créixer encara més en públic forani”. Segons la darrera enquesta de satisfacció realitzada entre els més de 40.000 visitants de la Fira del Gall 2010, el 66% de les persones que visiten la Fira del Gall són de fora de Vilafranca i d’aquests, el 39% de fora del Penedès.
Pel que fa a la despesa que els visitants fan durant la seva estada a la Fira del Gall, el 90% compra algun producte, mentre que només el 10% torna a casa sense fer cap despesa. L’Alcalde ha assenyalat la importància de col·laboració entre els sectors públic i privat, “és importantíssima aquesta col·laboració, perquè és la que fa que les coses tirin endavant amb empenta”.
La presidenta del Patronat de Comerç i Turisme, Maria Dolors Rius, ha anunciat que a l’entorn de la celebració dels 25 anys de la recuperació de la raça autòctona de Gall Negre del Penedès, hi haurà un acte commemoratiu el dia 14 de desembre, després del pregó del periodista Ramon Francàs, d’homenatge als dos pioners de la recuperació de la raça: Amadeu Francesch i Antoni Jordà. Rius destacava que el fet que ja siguin 25 anys de promoció del Gall Negre del Penedès i, sobretot, l’esforç constant per modernitzar i adaptar la fira als temps actuals, introduint novetats en cada edició.
Algunes de les novetat més destacades passen per l’ampliació de l’horari del servei d’escorxador, l’oferta de nous plats cuinats amb gall del Penedès –aquest any se’n podran trobar fins a 8 dels 21 plats d’aviram disponibles- o la posada en funcionament del trenet de la Fira del Gall, un nou servei de transport que unirà el recinte firal, al parc de Sant Julià, amb el centre de la vila. El trenet tindrà parada a la Font dels Alls i a la plaça de l’Estació, així que podrà recollir els visitants a la Fira del Gall que arribin en tren.

Enoturisme

Com a novetat destacada d’aquest any, cal assenyalar la nova proposta relacionada amb el turisme. El programa d’activitats enoturístiques (visites a cellers, visites culturals, tallers, tastos i maridatges, exposicions…) s’amplia fins a un total de 70 propostes entre dissabte i diumenge, paral·leles a la pròpia Fira del Gall. La presidenta del Patronat de Comerç i Turisme valorava que l’enoturístic és el complement ideal del certamen, “perquè els visitants atrets per la Fira del Gall ampliïn la seva estada i puguin conèixer la realitat de Vilafranca i la comarca”. En aquest sentit, aquest any s’inicia una experiència d’oferiment de paquet tancat que s’ofereix a través d’agència i que inclou activitats en grup per a tot el dia.
La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès tindrà lloc els dies 17 i 18 de desembre al parc de Sant Julià, en un espai ampli i obert que s’estructura en tres grans zones: la plaça de l’Aviram, on s’hi troben les parades de venda de Gall Negre del Penedès i tota mena d’aviram, així com l’escorxador i l’estand de venda de Gall Negre ja sacrificat; la plaça del Vi, on s’hi instal•la el Superceller i el Rebost de Nadal per degustar i comprar vins de DO Penedès, i la plaça de la Gastronomia, amb la gran mostra que acull la mostra de cuina d’aviram i vins negres i una oferta de 21 propostes gastronòmiques cuinades amb aviram.

Comentaris