El Vendrell espera reobrir Cal Guimerà el 2015

alt
23/11/2011 - 18:11h

La nova Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell serà una realitat abans que finalitzi el mandat actual. Almenys aquesta és la voluntat de l’actual equip de govern del Vendrell, si bé els terminis de finalització de l’obra dependran de quan es rebin les aportacions econòmiques públiques amb les quals s’està duent a terme la rehabilitació de la Casa Museu. altEn aquest indret, a més, s’hi ubicarà un centre d’estudis dedicat al dramaturg, que serà únic al món.

Actualment les estructures interiors i exteriors de la casa ja estan rehabilitades i s’ha fet l’ampliació de l’espai, que ha suposat augmentar la superfície de 581 a 841 metres quadrats. En aquest espai s’hi han mantingut gairebé intactes les estances on hi va viure el dramaturg, ja que es vol preservar el valor que té per a un museu també la casa, les parets i els racons que contenen les vivències del seu protagonista.

D’aquesta manera, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Albert Solé, “el visitant de Cal Guimerà notarà que aquest espai té ànima, cosa que li atorga un plus d’atractiu”. Un cop acabada la primera fase d’obres, que ha suposat una inversió d’1.170.000 euros (aportats pels fons públics europeus, pel Ministeri de Cultura, per la Diputació de Tarragona i per l’Ajuntament del Vendrell), el següent pas serà adequar les instal·lacions elèctriques i dotar de contingut tota la Casa Museu, és a dir, executar el projecte museogràfic. En aquest cas, la inversió serà de 740.000 euros.

En el projecte d’adequació de l’interior de la Casa Museu es preveu que el visitant pugui recórrer les diferents estances de la casa, amb el mobiliari original, on Guimerà hi va fer vida. De la mateixa manera, qui visiti Cal Guimerà anirà descobrint pas a pas no tan sols els episodis més significatius de la vida del dramaturg, sinó també les seves obres més emblemàtiques gràcies a la tematització d’alguns dels espais. Els audiovisuals també jugaran un paper important en el disseny d’aquest recorregut.

La Casa Museu Àngel Guimerà es complementarà amb una sala polivalent i el mencionat centre d’estudis, on es podrà trobar tota la documentació necessària relativa a Guimerà que permetrà estudiar tant la seva vida com les seves obres, així com conèixer l’aportació que va fer aquest Fill Adoptiu del Vendrell per al teatre català.

La voluntat del consistori és que la Casa Museu Àngel Guimerà es converteixi en un element més del fort potencial cultural de què disposa el Vendrell i formi part d’un nou incentiu que impulsi el creixement econòmic de la vila a través del turisme.

També et pot interessar

Comentaris