Incidents amb els Mossos d’Esquadra en el desnonament d’una parella del Vendrell

alt
17/11/2011 - 17:52h

Una parella del Vendrell, formada per José Antonio Vargas i Jessica Palmero, s’han quedat aquest divendres sense pis, atès que s’ha dut a terme, amb incidents amb els Mossos d’Esquadra, una ordre d’execució judicial de desnonament perquè, arran de no tenir prou ingressos, el mes de març passat van deixar de pagar el lloguer de l’immoble. altEl preu d’aquest lloguer era de 407 euros al mes, però la parella, que té un fill d’encara no tres anys, tot just cobra la paga del PIRMI de la Generalitat. És a dir, 575 euros mensuals. “Vam decidir donar de menjar al nostre fill abans que pagar el lloguer”, resumeix José Antonio Vargas, un jove de les illes Canàries que resideix a Catalunya des de fa uns quatre anys. Al pis on viu amb la seva dona i el seu fill hi va entrar fa aproximadament un parell d’anys i, segons ha explicat, va intentar sense èxit poder pagar el lloguer gràcies a uns ajuts de la Generalitat.

Tanmateix, i segons permet la llei, el propietari de l’immoble, al carrer de Sant Josep, 29, 1r 4a, va negar-se a rebre els diners i va iniciar el procés de desnonament per impagament del lloguer, que ha de culminar avui mateix.

Suport de la PAH

altAixí les coses, la parella desnonada es va posar en contacte amb la delegació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la comarca del Baix Penedès, que aquest divendres ha estat present amb diversos dels seus membres al domicili de la família Vargas-Palmero, amb l’objectiu d’aturar el desnonament. No ha estat possible, però, perquè la trentena de membres presents de la PAH han estat desallotjats, no sense empentes, alguns cops i enmig d’insults a la policia, per efectius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Vendrell. S’han viscut moments de gran tensió i, després d’un primer intent frustrat per entrar a l’immoble, els Mossos d’Esquadra han acabat enduent-se detingut Lluís Martí, en tant que portaveu visible de la PAH. El seu fill d’onze anys, present en l’acte, ha acabat marxant amb la parella desnonada.

El cas de Vargas

José Antonio Vargas ha explicat al 3d8 que, en arribar a Catalunya des de les Canàries per treballar, va trobar feina al sector de la construcció. Va perdre-la, però, el novembre de l’any passat, i va començar a cobrar un subsidi de 426 euros al mes durant mig any. En esgotar-se el subsidi, va començar a percebre una beca d’estudis -de 399 euros al mes- mentre mirava de trobar una nova feina; i el mes de maig va demanar de cobrar la pensió del PIRMI, que no obstant això no ha començat a rebre fins fa dos mesos. El retard el va ocasionar el fet que la Generalitat paralitzés aquests subsidis, davant la sospita que hi pogués haver alguna mena de frau.

De la seva banda, Jessica Palmero, que tampoc no té feina, va estar fent hores al servei domèstic fins el mes de setembre. “Després, no vaig cobrar cap mena de liquidació i ara tampoc no cobro res”, es queixa Palmero.

També et pot interessar

Comentaris