Artistes penedesencs aposten per la fórmula del micromecenatge

08/11/2011 - 09:18h

 La plataforma Verkami, que ajuda a buscar finançament per a projectes artístics de diferents àmbits, està causant sensació. Alguns artistes penedesencs han trobat en aquest sistema la fórmula ideal per tirar endavant els seus somnis i projectes. Actualment són tres les iniciatives nascudes al Penedès que han acudit a aquest sistema, que consisteix a sumar aportacions entre els 5 i els 400 euros a canvi d’una contrapartida de l’autor.

El poeta Marc Freixas vol editar el seu primer poemari per al que ja té títol “El llarg camí d’escriure”, un recull de quaranta poemes, 25 dels quals triats pels escriptors de la pàgina relatsencatala.cat. De moment, Freixas (germà del cantautor Cesk Freixas) ha aconseguit 1.215 euros dels 1.500 que necessita gràcies a les aportacions de 55 mecenes. El 19 de novembre finalitza la seva campanya a Verkami.
També des del Penedès, la companyia de produccions teatrals de petit format Plansicols vol fer el salt als escenaris amb espectacles mitjans. A través de Verkami volen finançar un àlbum il·lustrat per a l’espectacle “El Nendrac”. I per fer-ho necessiten 3.000 euros. De moment, quinze mecenes han fet aportacions per valor de 600 euros, però encara els queden 22 dies per aconseguir la fita.
El tercer projecte de casa nostra que actualment està vigent a Verkami és el presentat perl col·lectiu Vinfonies, que aquest cap de setmana portarà l’art sonor a Vilafranca, en el marc del Festival de Cinema, Most.
El primer artista penedesenc que va acudir a Verkami va ser Cesk Freixas, que va presentar un projecte per editar el seu quart disc. La crida, amb el suport de les xarxes socials, va ser un èxit i el riudebitllenc va aconseguir més de 10.000 euros, molts més dels necessaris,  gràcies al mecenatge de 473 col·laboradors.
 

També et pot interessar

Comentaris