Declarats culpables els imputats pel crim de Segur de Calafell el 2006

05/11/2011 - 15:36h

El jurat popular ha declarat culpables de matar i esquarterar la calafellenca Carolina Ortiz, de 46 anys, els dos joves acusats i jutjats aquest mes d’octubre pel que es coneix com a crim de Segur de Calafell, el 2006. Després de més de tres hores de lectura, el veredicte emès aquest divendres a la tarda ha conclòs que han quedat provat que Víctor Alarcón, fill de la dona morta -Carolina Ortiz-, ajudat per Gemma Olària, va clavar un gavinet a la víctima i que, posteriorment, tots dos la van d’esquarterar i cremar el cos. Així mateix, ha quedat provat que entre els dos van repartir es cos de la víctima en bosses de la brossa i es van desfer d’ell a Cunit. La Fiscalia ha demanat que inicialment els acusats no entrin a la presó, però ha augmentat les mesures cautelars.

Després de la lectura del veredicte i d’un recés que ha durat poc més de mitja hora per una contradicció que ha detectat la jutgessa que porta el cas en la lectura del veredicte, Fiscalia, així com els advocats de la familia de Carolina Ortiz, ha demanat una pena de més de 17 anys de presó per a Víctor Alarcón i de més 12 anys per a Gemma Olària.

La Fiscalia ha demanat també que les mesures cautelars per als acusats augmentin i hagin de de presentar-se dos cops al dia davant les autoritats policials o judicials.

De la seva banda, la defensa del Víctor Alarcón ha demanat que es tinguin en compte els atenuants de col·laboració amb la justícia -per la declaració que va fer el novembre del 2006-, de dil·lació indeguda del cas i que en els moments dels fets, Víctor Alarcón estava sota els efectes de l’alcohol o substàncies estupefanets.

Així mateix, s’ha demanat que es redueixi la qualificació d’assassinat a homicidi. Per tots aquest motius, la defensa d’Alarcon ha demanat que la condemna quedi reduïda als 4 anys, que ja ha complert en presó preventiva.

La defensa de Gemma Olària ha demanat que es tinguin en compte també els atenuants de col·laboració amb la justícia i que la pena sigui d’homicidi i no assassinat. Per aquest motius, segons l’advocat David Rocamora, la pena demanada s’hauria de reduir en prop de tres graus al concepte d’homicidi i passaria a ser propera als 2 anys i mig de presó dels que ha complert 4.

S’espera que la sentència del cas es conegui en les properes setmanes.

També et pot interessar

Comentaris