ICV reclama el tancament de la central tèrmica de Cubelles

02/11/2011 - 17:20h

El portaveu del grup municipal d’ICV de Cunit, Toni Martínez, ha anunciat que aquesta formació política presentarà una moció per demanar al Ministeri d’Indústria el tancament immediat i definitiu de la central tèrmica del Foix (Cubelles), així com el seu desmantellament, i que es negui a autoritzar la instal·lació d’una nova central tèrmica de cicle combinat, com està previst. Segons Martínez, aquesta moció “és una demanda de tots els veïns i veïnes de Cunit, que volen prioritzar els interessos dels seus habitants i no els de Endesa com s’ha vingut fent fins ara. Així mateix posiciona al nostre municipi per abanderar el canvi de model energètic, indispensable per aconseguir un futur sostenible”.

Martinez ha afirmat que “actualment s’ha exhaurit amb escreix tant el període de vida útil com de concessió de l’activitat, però el seu tancament definitiu s’ha prorrogant injustificadament “ i ha explicat que avui Catalunya ” pot tancar aquesta central sense que aquest fet afecti al sistema elèctric català, ni espanyol ja que no esta funcionant de forma continuada”. Una central que, paradoxalment -diu ICV-, és més a prop del nucli urbá de Cunit que del de Cubelles (1.300 metres), i que construïda el 1979 i propietat de Endesa Generación, basa el seu funcionament en la crema de gasoil. Segons el Registre Estatal d’Emissions i Fonts Contaminants, al 2008 la central va emetre unes 162.000 tones de diòxid de carboni (C02), 183 tones d’òxids de nitrogen (NO2), 951 tones d’òxid de sofre (any 2005), 70 tones de partícules (any 2003) , 5 tones de fòsfor a l’aigua (any 2005), i va genera 5 tones de residus perillosos (any 2009).

“Apostem per desenvolupar el previst en el Pla de l’Energia de Catalunya respecte a les energies renovables, a fi d’anar suplint la producció energètica de centrals tèrmiques com la del Foix per altres sense emissions contaminants i afectació als sistemes naturals”, conclou Toni Martínez en un comunicat de premsa.

També et pot interessar

Comentaris