Comencen els treballs previs a les obres del nou Mercat Municipal de Calafell

19/10/2011 - 14:47h

Aquest dimecres han començat els primers treballs que permetran iniciar les obres del nou Mercat Municipal de Calafell, que es preveu que estigui acabat a l’any 2013. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, s’ha mostrat molt satisfet per la posada en marxa d’aquestes obres, “perquè ara sí que podem dir que són una realitat”. Durant els primers dies es procedirà a preparar el terreny, situat a la zona on actualment hi ha les pistes de bàsquet, just davant de l’actual edifici del Mercat. Una vegada estigui a punt el terreny, ja es podrà iniciar la construcció del nou edifici.
La part més difícil de la construcció serà l’inicial ja que s’haurà d’excavar el subsòl per poder-hi construir un aparcament soterrat i la zona de càmeres i magatzem dels paradistes. Aquesta fase durarà 8 mesos.
Cal dir que la zona de joc de les pistes de bàsquet no queda eliminada, sinó que es trasllada a una nova ubicació: al Passeig de la Unió, en l’espai entre el nou CAP i el Vilarenc Acqua. Aquesta és una zona que fins al moment no tenia cap ús i, tal i com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Rafel Solé, “està a prop dels col.legis i té una gran zona d’aparcament”, per la qual cosa s’ha considerat que era prou adequada per situar-hi la zona de jocs.
El projecte del nou Mercat Municipal de Calafell contempla una entrada principal, que obligarà a tots els clients a passar per davant de les parades de producte fresc del mercat municipal, abans de poder accedir a la gran superfície. Aquesta gran superfície estarà explotada per Mercadona, que es qui paga els 6,2 milions d’euros que val l’obra, i que només oferirà als clients productes envasats.
Així mateix, no s’eliminarà l’actual aparcament municipal, que continuarà essent gratuït. De fet, s’ampliarà l’oferta d’aparcament amb noves places al soterrani, les quals seran gratuïtes per als clients del mercat.

També et pot interessar

Comentaris