ICV dóna suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Avatar
17/10/2011 - 14:42h

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) dóna ple suport a la recentment constituïda Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Penedès, segons destaca en un comunicat de premsa. La comesa és aturar els desnonaments, tant de les famílies hipotecades com dels avalistes, fins que s’hagi trobat una solució a la seva situació. El portaveu d’ICV al Consell Comarcal del Baix Penedès, Toni Martínez, fa un reconeixement a la tasca que desenvolupa la PAH, “una veu organitzada que ha aconseguit elevar el debat públic una proposta, regular la dació en pagament”, perquè amb la entrega de la vivenda , es liquidi la totalitat del deute hipotecari i poder donar d’aquesta manera una segona oportunitat a les famílies que, no nomes s’enfronten al drama de perdre la seva vivenda si no que a mes a mes els condemna a un deute per vida.
Una proposta de regulació de la dació en pagament que la PAH va fer arribar als grups parlamentaris i que va ser presentada i debatuda al Congrés de la mà d’ ICV i que va rebre els vots en contra del PSOE i del PP.
Per Martínez, l’actual sistema hipotecari “és ineficient i injust socialment i condemna a molta gent a viure de les subvencions o en l’economia submergida ja que es veuen obligades a pagar un deute de per vida”. Els jutjats catalans van executar durant l’any passat 6.645 desnonaments 18 desnonaments diaris, 1.300 més que el 2009.

També et pot interessar

Comentaris