Mossèn Josep Maria Barenys, fill adoptiu del Vendrell

alt
13/10/2011 - 10:27h

L’alcalde del Vendrell, Benet Jané, va fer lliurament del títol de fill adoptiu del municipi a qui ha estat rector de la vila durant 43 anys, mossèn Josep Maria Barenys i Capellades, aquest dimarts, dia 11, en un acte emotiu i solemne a la Sala de Plens. Nascut fa 81 anys a Maspujols i ordenat sacerdot a Tarragona, l’any 1952, mossèn Barenys va arribar al Vendrell el 1968 i, segons que recordava dimarts l’alcalde, ha estat el rector més longeu al municipi. Només hi ha un precedent i sense que es pugui documentar del cert, “cap a l’any 1400”, va dir Jané.
En el seu discurs d’agraïment pel títol concedit, mossèn Barenys va dir que sempre s’ha sentit al Vendrell “estimat, acompanyat i distingit; mai m’he sentit sol”, i que en les obres dutes a terme al voltant de la parròquia “he estat a prop, discretament, per assessorar. Mai m’heu defraudat i sempre he trobat gent molt apta i bons col·laboradors pel que es proposava”.
Mossèn Barenys també va comentar que “des del primer dia us he portat a tots, sense distincions, dins del meu cor. Tots sou persones a les que us dec respecte i un amor com a éssers humans. En correspondència, he rebut el vostre escalf i amistat, i la vostra comprensió que culmina amb aquest acte”. A partir d’ara, que gaudirà de la seva jubilació al Vendrell i que també havia estat nomenat fill adoptiu de Bràfim, on va ser als anys seixanta del segle XX, mossèn Barenys pensa “ajudar, animar, aconsellar i donar coratge” en el que se li pugui demanar per col·laborar amb la parròquia vendrellenca. I va concloure el seu discurs fent seu el sentiment de la dita local: “El qui beu aigua de Tomoví, mai marxarà d’aquí”.

També et pot interessar

Comentaris