El XV Cavatast omple de bombolles el centre de Sant Sadurní

Avatar
07/10/2011 - 12:38h

Oriol Castro, el cuiner vinculat al Bulli, i amb arrels sadurninenques, inaugurarà avui a les 6 de la tarda la 15a edició del Cavatast, la mostra de Caves i Gastronomia que aquest any arriba atapeïda de novetats. La més destacada és el canvi d’ubicació de la fira, que es desplaça uns metres més amunt de la mateixa rambla Generalitat on s’ha situat els darrers anys.Un altre dels canvis importants del Cavatast, que es va introduir a petició dels cavistes, és el canvi en la valoració de les degustacions, pel que les empreses podran demanar un, dos o tres tiquets, segons el tipus de cava escollit pel consumidor entre l’oferta de cada expositor.
Aquest any, també s’ha volgut donar una major importància a la gastronomia, amb l’ampliació dels establiments vinculats a la restauració que participen a la mostra.

A banda, s’han introduït modificacions en els horaris, amb la principal diferència que tant dissabte com diumenge es tancaran els estands a primera hora de la tarda. Divendres s’obrirà de 7 a 10 de la tarda, dissabte, de 12 a 4 i de 6 a 10, i diumenge, d’11 a 4 i de 6 a 9. El preu de quatre tiquets de cava més una copa gravada és de 6 €.

L’oferta d’aquest 2011 també inclou la presència d’una botiga, gestionada per Cal Feru, en la qual es podrà comprar qualsevol dels caves que els expositors ofereixin als seus estands. D’altra banda, el 8 d’octubre quedarà obert al públic el Centre d’Interpretació del Cava. Per visitar-lo caldrà inscriure’s prèviament en els torns de mitja hora –màxim 50 persones– que hi haurà els dies 8 i 9 d’octubre, d’11 a 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Cal fer les reserves a l’Oficina de Turisme, a través del telèfon 93 891 31 88 o del correu turisme@santsadurni.cat.

Els tastos a La Fassina
La recent remodelada Fassina de Can Guineu serà enguany la seu dels tastos i de les activitats paral·leles al Cavatast. En total s’hi han programat 15 propostes, que aniran a càrrec dels expositors de la mostra. Una trentena dels socis d’Enoturismepenedès també han programat activitats als seus cellers per fer més amena la visita a la capital del cava i al Penedès. Promoció Turística, al telèfon 93 817 01 60 o a l’adreça info@enoturismepenedes.cat.  

Comentaris