CiU de la Bisbal porta l’actitud de “menyspreu” de l’alcalde a l’ACM i la FMC

alt
05/10/2011 - 16:00h

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de la Bisbal està fart del “tracte vexatori, humiliant i de menyspreu als regidors de l’oposició” per part de l’alcalde, el republicà Josep Maria Puigibet, i amb aquestes mateixes paraules han decidit fer arribar una queixa en aquest sentit als presidents de les dues entitas municipalistes de Catalunya: l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Així ho van fer públic aquest dimarts, en una roda de premsa a la seu comarcal de CDC al Vendrell, tres dels quatre regidors de CiU a la Bisbal: Ferran Garcia, Agnès Ferré i Maria Carmen Burgos.
Ferran Garcia va llegir el contingut de la carta adreçada a l’ACM i la FMC, la qual comença per dir que la situació política que es viu a l’Ajuntament de la Bisbal, per bé que “no és excepcional” al consistori, sí que ha esdevingut “insostenible”. El mateix portaveu de CiU diu de l’alcalde la Bisbal que “sempre interromp l’oposició, ens amenaça i escridassa amb la impunitat que li dóna el càrrec d’alcalde, i provocant dia sí, dia també, situacions de gran violència psíquica”, que CiU no pensa continuar tolerant.
Segons que també detalla Garcia en la mateixa carta, el govern d’ERC, ara amb majoria absoluta i l’anterior legislatura amb el suport de l’exregidora d’ADMC, “no ha respost a cap de les darreres 300 pregunes formulades en ple”, i Josep Maria Puigibet “ens menysprea fins a quotes inimaginables, posant-nos (una indemnització de) 10 euros per assistència als plens, mentre a les juntes de govern, composada íntegrament per regidors del govern, cobren 250”. Des de CiU també es fa arribar la queixa per l’horari en dia laborable dels plens -les 10 del matí, “per tal que els regidors de l’oposició no hi puguem acudir”-, i pel fet que l’alcalde “només ens deixi tres minuts de temps per intervenir en cada tema que es tracti al ple, mentre l’equip de govern té deu vegades més” temps per explicar-se. CiU acaba la citada carta posant-se a disposició de l’ACM i la FMC “per explicar-li més detalladament el que està pasant en el nostre municipi”, i fer arribar videos demostratius a qui li pugui interessar comprovar-ne les acusacions.
CiU també s’ha queixat pel suposat atorgament “per amiguisme” d’ajuts econòmics a determinats entitats i associacions veïnals, un cas que és en mans d’advocats per si podria constituir algun delicte; i acusa Puigibet d’haver mentit en la campanya electoral sobre l’estat financer de l’Ajuntament. Segons CiU, l’alcalde va assegurar que hi havia un superàvit de 335.000 euros, quan hi hauria realment, en tancar l’exercici de l’any 2010, un dèficit de 668.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris