L’Ajuntament de Calafell aprova l’últim tràmit per fer l’Institut de Segur

03/10/2011 - 14:01h

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat, en el transcurs de la sessió plenària ordinària celebrada aquest dilluns, dia 3, l’últim dels tràmits per a la construcció d’un nou Institut¡ d’Educació Secundària a Segur de Calafell. Amb la unanimitat de tots els grups (CiU, PP, PSC i UAM), s’ha aprovat provisionalment el text refós del Pla Especial Urbanístic corresponent a aquest nou Institut, que es construirà entre l’avinguda Brasil i el carrer de la Cúspide a Segur de Calafell. Aquest tràmit era imprescindible per poder enviar la documentació a la comissió territorial d’urbanisme de Tarragona perquè pugui fer la seva aprovació definitiva. Aquest document estableix les condicions d’edificació del solar corresponents al programa funcional definit pel departament d’Educació de la Generalitat per a la construcció d’un institut adequant-lo a la topografia i al seu entorn. Paral.lelament, quan el POUM estigui publicat, l’Ajuntament ja podrà donar la llicència d’obres per a la seva construcció.
L’Ajuntament de Calafell ha mantingut diverses reunions amb els responsables d’Educació de la Generalitat, els quals han deixat palès que la construcció d’aquest nou equipament era una de les seves prioritats. En aquest sentit, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha volgut deixar clar que “encara que sabem que les circumstàncies ara són difícils, lluitarem fins l’últim moment perquè aquest institut sigui una realitat, perquè considerem que ja toca”, ha dit Olivella.
Durant el ple celebrat aquest dilluns també s’ha escollit, per unanimitat de tots els grups municipals, Josep Garriga com a Jutge de Pau de Calafell.
D’altra banda, també s’ha adaptat l’ordenança del registre municipal de parelles de fet a la recent modificació del Codi Civil de Catalunya, que amplia els seus supòsits per tal que qualsevol tipus de parella hi tingui cabuda. Aquesta modificació “ja no estableix cap tipus de diferència per raó de l’orientació sexual dels membres de la parella”, i a més també inclou les parelles formades “per persones que no podrien contraure matrimoni entre si perquè un d’ells continua casat amb una altra persona”.

També et pot interessar

Comentaris