Es crea al Baix Penedès una delegació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

alt
30/09/2011 - 10:19h

Al Baix Penedès s’ha constituït la delegació comarcal de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Es tracta d’una més entre la seixantena o setantena d’assemblees de la PAH arreu de l’Estat, a partir de la primera delegació que va sorgir, el mes de febrer de l’any 2009. L’objectiu principal de la PAH del Baix Penedès, que integra, entre d’altres persones, el bisbalenc Lluís Martí, que ha aconseguit en diverses ocasions aturar el desnonament de casa seva per impossibilitat de continuar fent front a la hipoteca, és “ajudar a famílies afectades per la hipoteca, donant-los suport tant en la part jurídica com en la part afectiva, intentant que no se sentin soles”.
L’ajuda de la PAH del Baix Penedès a possibles persones que puguin necessitar aquest ajut és gratuïta. La PAH ‘mare’, a Barcelona, realitza normalment assemblees de periodicitat quinzenal. La seva seu és al carrer Obradors, 6 de la capital catalana. La delegació al Baix Penedès, creada en una primera assemblea al Centre Cívic l’Estació del Vendrell, vol “cobrir les necessitats de la zona del Baix Penedès”.
Fins el moment, segons dades de la PAH penedesenca, les diferents seus de la plataforma han aconseguit aturar una vuitantena de desnonaments d’habitatges “el mateix dia en què el jutjat de torn intentava executar-los”.
La PAH té en funcionament dues campanyes principals: l’anomenada ‘Stop Desnonaments’, en la qual ajuntant-se “plataformes, moviments socials i associacions d’aturats” aconsegueix, diu l’entitat, “aturar el desnonament el mateix dia de l’execució” judicial; i la campanya ‘Dació en pagament’. Aquesta darrera campanya implica la presentació d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en la qual, a través de milers de signatures, es pretén que surti una nova llei que reguli el que s’anomena ‘dació en pagament’. Això vol dir, segons el que ja funciona en molts països, que les famílies que no puguin fer front a la hipoteca puguin abandonar l’immoble, però lliures de continuar fent front al deute amb les entitats bancàries. “Per a la ‘dació en pagament’, es demana amb caràcter retroactiu i un lloguer social perquè les famílies afectades no abandonin les seves llars”, es diu des de la nova PAH del Baix Penedès.
Per contactar amb la flamant entitat penedesenca, es pot trucar al número de telèfon 634 63 83 54.
Més informació a l’edició impresa del 3d8 d’aquest 30 d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris