Mercadona obrirà a la primavera la seva nova botiga de Sant Sadurní

30/09/2011 - 09:57h

La firma valenciana Mercadona ja ha anunciat a l’Ajuntament de Sant Sadurní que abans del 2014 té previst abandonar les instal·lacions que ocupa actualment al polígon industrial del Molí del Racó. Responsables de l’empresa es van reunir dilluns de la setmana passada amb l’alcalde de la capital del cava, el republicà Josep Maria Ribas, a qui van anunciar la seva intenció de deixar progressivament la nau de més de 150.000 metres quadrats que ocupen actualment a Sant Sadurní des d’on es distribueix material als seus supermercats de Catalunya.
Ja fa bastants mesos que Mercadona havia avançat que podria abandonar Sant Sadurní, després que l’Ajuntament no va acceptar deixar-los construir més alçada a la nau que ocupen. Aleshores, el ple municipal va decidir no acceptar aquesta petició perquè suposaria un “impacte visual” massa gran per la població. Després de la negativa, Mercadona va començar a buscar una ubicació on construir una nova nau de logística, més àmplia que l’actual, una instal·lació que finalment s’ubicarà a la població d’Abrera. A dia d’avui ja s’estan duent a terme les tasques de construcció del nou edifici.
Juntament amb la nau logística, també marxarà de la vila la guarderia Piu-piu, ja que el servei que dóna va lligat directament als treballadors de la firma.
Mercadona busca actualment possibles compradors per la nau de Sant Sadurní, tot i que assegura que encara no ha tancat cap tracte amb ningú.
El centre logístic de Sant Sadurní compta actualment amb 800 treballadors, 65 dels quals resideixen a la capital del cava. Segons ha explicat Josep Maria Ribas, Mercadona ha assegurat al consistori que tots els treballadors seran reubicats a la nova instal·lació. De fet, des de l’empresa s’ha ofert la possibilitat als que viuen a Sant Sadurní que es quedin a la vila per treballar en el nou supermercat que està previst obrir a la primavera, però sembla que, de moment, ningú s’hi ha volgut adherir. L’establiment donarà feina a 42 persones.
Segons fonts de l’Ajuntament, el nou supermercat es construirà en un solar que hi ha a la cruïlla del carrer Alacant amb la carretera Sant Quintí. L’establiment tindrà uns 9.000 metres quadrats, 2.000 dels quals estaran dedicats a botiga. El supermercat comptarà amb deu caixes, i unes 190 places d’aparcament, que es distribuiran en una planta i mitja.

Comentaris