El Cavatast es renova i fa una clara aposta per la professionalització

Avatar
29/09/2011 - 23:00h

Sant Sadurní acollirà del 7 al 9 d’octubre la XV Mostra de caves i gastronomia, Cavatast, una iniciativa que celebrarà el seu quinzè aniversari introduint novetats importants en el seu format habitual. El Cavatast, que és l’única fira dedicada exclusivament al món del cava, arriba a la quinzena edició plenament consolidada, i amb el repte del nou equip de govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní, format per ERC i el PSC, de millorar la proposta per fer-la més atractiva tant per al visitant com per a l’expositor.
La intenció, segons ha explicat el regidor de Comerç i Turisme, Jep Bargalló, és fer un gir cap a la “professionalització de la fira”.
Per aconseguir-ho, republicans i socialistes han modificat algunes de les característiques bàsiques dels anteriors Cavatast, la més destacada de les quals és el canvi de la ubicació de la mostra, que en aquesta edició es desplaçarà uns centenars de metres amunt per aterrar al capdamunt de la rambla Generalitat, a tocar a la plaça Pau Casals. El fet que Som Sant Sadurní hagi decidit aquest any no organitzar la Fira Comercial i Industrial ha permès que el Cavastast es pugui desplaçar i ocupar aquest espai més ampli. Segons ha remarcat Jep Bargalló, la nova disposició permetrà que s’instal·lin estands “a banda i banda del carrer i no de forma lineal com es feia fins ara”.
Un dels objectius del Cavatast d’aquest any és posar de relleu el caràcter enogastronòmic de la mostra, potenciant des de diferents vessants les activitats gastronòmiques que es faran al llarg de la fira. Segons ha reconegut Bargalló, “no es pot entendre el Cavatast sense la gastronomia”. A l’edició d’aquest any hi participaran quatre establiments dedicats a la restauració, que estaran acompanyats de dues cansaladeries i quatre pastisseries.
Segons les dades del Patronat de Turisme, que és l’encarregat d’organitzar la mostra, el Cavatast comptarà enguany amb un total de 42 expositors, entre caves i estands alimentaris. Aquesta xifra és similar a la de l’any passat, per tant es manté estable el nombre de participants a aquesta iniciativa.
A banda del canvi d’ubicació de la mostra, el Cavatast presenta aquest 2011 altres novetats com la instal·lació d’una botiga, que estarà gestionada per Cal Feru, on es podran comprar tots els productes que es tastin a la mostra. Aquesta novetat s’ha introduït amb la intenció de millorar l’oferta de la fira, una línia que persegueix també el fet que s’hagi modificat la valoració dels caves que es tastaran. Si, fins ara, cada tiquet servia per una degustació de cava, aquest any els expositors podran decidir quants tiquets demanen per cada degustació, en funció de la gamma del cava. Amb això es vol aconseguir que els 31 cavistes que seran al Cavatast presentin productes d’alta qualitat.
Després de les reunions que es van mantenir amb diferents participants al Cavatast, acabada l’edició de l’any passat i a petició d’aquests, l’Ajuntament ha decidit reduir l’horari de la fira, que tancarà dues hores a partir de les quatre. Els estands de restauració es mantindran oberts, i també la botiga. Aquest canvi es va demanar, segons ha explicat el regidor de Comerç i Turisme, perquè durant aquestes hores “és quan hi ha una menor afluència de públic”.
Més activitat
A banda de la fira pròpiament dita, el Cavastat comptarà enguany amb una oferta més àmplia pel que fa a les activitats complementàries, moltes de les quals es desenvoluparan a la recent remodelada Fassina de Can Guineu. Així, el celler d’aquest equipament es convertirà, al llarg del cap de setmana, en una enorme sala de tast, on els expositors del Cavatast hi duran a terme diferents sessions totes elles vinculades amb el món del cava. També a la Fassina s’hi podrà veure una exposició de cartells de cava d’època. El Patronat de Turisme també ha organitzat pels dies del Cavatast una nova edició de la ruta teatralitzada “Viatge als inicis del cava”, així com també repetirà el trenet del cava que acostarà els visitants al llarg de tot el dia des de la mostra fins al Centre d’Interpretació del Cava.
A més, Joan Capellades, director tècnic del Patronat de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, ha explicat que enguany algunes de les empreses que formen part del col·lectiu enoturismePenedès han volgut afegir-se a la fira i han organitzat un seguit d’activitats a les seves instal·lacions. Capellades ha afirmat que s’han apuntat a la iniciativa una trentena d’empreses.
 

També et pot interessar

Comentaris