Nou incident polític al ple de la Bisbal del Penedès

alt
27/09/2011 - 17:02h

L’alcalde de la Bisbal, el republicà Josep Maria Puigibet, ha expulsat aquest dimarts, per segon cop consecutiu en només cinc dies, un membre de CiU al ple municipal. Si divendres va ser el cas del regidor Pere Saumoy, en aquesta ocasió ha estat Maria Carmen Burgos. altL’incident s’ha produït en el debat del sistema de recollida selectiva de les deixalles al municipi. Burgos ha criticat que no hi hagi un lloc per anar a dur la runa i, en ple debat, l’alcalde ha interpretat que no se cenyia al punt de l’ordre del dia i, després d’advertir-la en tres o quatre ocasions, l’ha expulsat de la sala. Amb tot, com que la regidora, que ha destacat que en cap moment ha faltat el respecte a l’alcalde, no volia marxar, Josep Maria Puigibet ha requerit la presència dels agents dels Mossos d’Esquadra. Mentre no arribava la policia, el ple ha estat interromput prop d’una hora.
altA banda de la regidora convergent, l’alcalde d’ERC també ha expulsat dos persones del públic, força escàs donat que els plens bisbalencs se celebren ara a les 10 del matí, en horari laboral. Els agents dels Mossos d’Esquadra han hagut de requerir a aquestes persones que sortissin de la sala.
Al final, la també regidora de CiU i ex alcaldessa, Agnès Ferré, ha abandonat voluntàriament la sala de plens. Com que en aquesta ocasió Saumoy i Ferran Garcia, de CiU, i el regidor del PSC, Ramon Rovira, no han assistit a la sessió plenària, el ple ha acabat amb només els sis membres d’ERC.
En acabada de la sessió, l’alcalde de la Bisbal ha explicat al 3d8 que s’ha limitat a aplicar la llei en l’expulsió de la regidora, perquè no complia les normes -a parer de l’alcalde-; mentre que des de CiU s’ha criticat el primer edil i s’ha acusat tot el govern de la Bisbal de mantenir una actitud dictatorial.
Més informació a l’edició impressa del 3d8 d’aquest divendres, dia 30.

També et pot interessar

Comentaris