El XV Cavatast canvia d’ubicació i manté el nombre d’expositors

26/09/2011 - 12:15h

La Mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia, Cavatast, arriba a la seva 15a edició amb algunes novetats i mantenint el nombre d’expositors respecte l’any passat. La fira, que se celebra del 7 al 9 d’octubre, és l’única dedicada exclusivament al món del cava i s’ha convertit en el punt de trobada entre els empresaris de caves, professionals del sector de l’elaboració, de l’hostaleria i aficionats en general. Una de les novetats és el canvi d’ubicació de la mostra que, segons ha explicat el regidor de Turisme, Josep Bargalló, s’instal·larà al primer tram de la Rambla Generalitat. Una altra novetat és la creació d’una botiga on es podran comprar totes les referències que es trobin a la fira.
El Cavatast comptarà enguany amb un total de 42 expositors, entre caves i estands alimentaris. Com ha destacat Bargalló, el Cavatast és una fira enogastronòmica i, per tant, “no es pot entendre el cava sense la gastronomia”. Bargalló ha destacat que els estands gastronòmics representen “un 25% de la fira”.
Segons Bargalló, el canvi d’ubicació de la mostra permetrà que aquesta s’instal·li en un tram de carrer “més ample” i es podran distribuir “els estands de manera diferent a banda i banda del carrer” i “no de forma lineal” com es feia fins ara.
La inauguració oficial del Cavatast serà el 7 d’octubre a la tarda i anirà a càrrec del cap de cuina del restaurant El Bulli, Oriol Castro. La fira s’allargarà fins diumenge dia 9 d’octubre i estarà oberta durant tot el dia, a excepció del migdia. A banda de la fira pròpiament dita, el Cavastat comptarà també amb activitats paral·leles com la Sala de Tast, una exposició de cartells de cava d’època o una ruta teatralitzada. 
A més, Joan Capellades, director tècnic del Patronat de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, ha explicat que enguany les empreses enoturístiques del Penedès han volgut afegir-se a la fira i han organitzat un seguit d’activitats a les seves instal·lacions. Capellades ha afirmat que s’han apuntat a la iniciativa una trentena d’empreses.
Al Cavatast s’hi convoquen els principals agents del sector del cava i la gastronomia, des de cavistes i professionals de l’hostaleria i la restauració, fins a sommeliers, enòlegs, distribuïdors o consumidors.

Comentaris