El conseller Recoder, a favor d’una AP7 lliure de peatge al Baix Penedès

alt
23/09/2011 - 08:12h

El conseller de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, en una trobada aquest dijous, dia 22, amb alcaldes al Consell Comarcal del Baix Penedès, es va mostrar a favor d’una autopista AP7 lliure de peatge com a alternativa al projecte de desdoblament de la carretera N-340, l’autovia A7, al seu pas per la comarca. Segons el conseller, la proposta que defensen els alcaldes del Baix Penedès és “molt raonable i molt lògica”, i serviria per estalviar diners de l’Estat. Amb tot, la decissió no depèn de la Generalitat, però Recoder es va comprometre a plantejar el tema al Ministeri de Foment.
Els alcaldes de la comarca, al torn d’intervencions, van mostrar les seves inquietuds relacionades amb les competències del Departament de Territori i Mobilitat de la Generalitat, tractant temes mediambientals relacionats amb el sanejament com: la problemàtica de la riera de la Bisbal i les estacions depuradores tant de Bonastre com del Papiolet. El conseller recorda que s’estan invertint recursos i convoca una reunió monogràfica amb el director de l’ACA, Leonard Carcolé, i el gerent, Joan Pinyol per mirar de tractar, i si és possible, solucionar els diferents problemes comarcals en aquest àmbit.
També es va parlar de mobilitat, un tema que preocupa a la majoria de batlles comarcals. Posant sobre la taula problemes endèmics com és el de les rodalies de Renfe al seu pas per la comarca, així com la comunicació amb Tarragona d’aquest mitjà de transport.
Quant al projecte del Logis Penedès, una altra infraestructura important a nivell comarcal, també ha estat un dels temes abordats en aquesta trobada. Lluís Recoder s’ha mostrat partidari a la creació d’aquest parc logístic tot i que no descarta que, des del punt de vista mediambiental, s’hagin de fer modificacions en el projecte per tal d’assegurar el menor impacte negatiu al territori.
La gestió forestal i la biomassa, una qüestió que preocupa especialment al municipi del Montmell, també es va tractar, i el conseller es va mostrar molt interessat a recolzar i facilitar tràmits per a la realització del projecte, ara aturat, d’una petita planta de biomassa per l’aprofitament de l’energia a les dependències municipals.
Sobre els RSU (residus sòlids urbans) Recoder va mostrar la voluntat d’encomanar un estudi per a millorar els costos del tractament de residus a la comarca.
La reunió, valorada positivament pels alcaldes del Baix Penedès, va tractar altres qüestions algunes de les quals es tractaran en futures trobades monogràfiques encara per determinar.

També et pot interessar

Comentaris