El Delegat del Govern Central visita les obres de millora que es fan a l’estació de tren de Calafell

alt
22/09/2011 - 23:30h

Les obres de millora, modernització i rehabilitació de l’estació de tren de Calafell, que des de fa ja alguns mesos s’estan fent per part del Ministerio de Fomento i l’Administrador de Infraestructures Ferroviàries (ADIF), ja enfilen la seva recta final.
Aquest dijous, dia 22, el delegat del Govern Central a Catalunya, Joan Rangel, va fer una visita d’obres, acompanyat de responsables del ministeri de Fomento i d’Adif. El delegat va assegurar que s’estan complint els terminis establerts i que la previsió és que a finals del mes de novembre puguin lliurar l’edifici i les obres que s’estan fent a l’entorn a l’empresa operadora del servei.
El delegat va dir ahir que de les 204 estacions de tren que hi ha a Catalunya s’està actuant en 189 estacions amb una inversió global de 255 milions d’euros. Pel que a la línia R2 Sud de Rodalies que va des de l’estació de França fins a Sant Vicenç de Calders, s’està actuant en totes, “hi ha quinze estacions, en deu les obres ja han finalitzat -entre d’elles la de Cunit -, i ens resten acabar els treballs en altres cinc, una d’elles és aquesta de Calafell i també queda per finalitzar els treballs de millora de les estacions Sant Vicenç de Calders i a la de Segur on s’estan invertint 4,6 milions d’euros”. Les obres de l’estació de Segur acabaran a finals del mes d’octubre.
El projecte a Calafell suposa una inversió superior als 2,5 MEUR i consta de dues fases. La primera, ja finalitzada, comprèn el recreixement d’andanes i els tancaments i ha suposat una inversió de 508.317,20 euros. La segona fase, que finalitzarà a finals de novembre, consisteix en la remodelació de l’edifici de viatgers que data del segle XIX i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) , la millora de l’accessibilitat en l’estació i l’aparcament de vehicles. S’ha construït un pas soterrat per connectar les dues andanes i també hi haurà dos ascensors per que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a les andanes. Aquest nou pas inferior substituirà l’actual que passarà a tenir ús urbà.
Rangel va dir ahir que la seguretat i l’accessibilitat és el comú denominador en les obres que es fan a les estacions de ferrocarril. Durant la visita, Rangel va conèixer de primera mà les actuacions fetes on hi predomina l’aposta total per la seguretat dels viatgers, el confort i l’accessibilitat a la instal•lacions eliminant d’aquesta manera les barreres arquitectòniques. Rangel, que va insistir en l’aposta de l’Estat per aquest mitjà de transport, va recordat que s’ha invertit prop de 36 MEUR en els conjunt de les obres estacions de la línia R2 de la xarxa de rodalies de Barcelona que discorre entre l’Estació de França i Sant Vicenç de Calders.

També et pot interessar

Comentaris