Un vilafranquí s’aparca amb el seu camió davant del Congrés de Diputats a Madrid

alt
22/09/2011 - 16:34h

Després de 24 anys, el Jordi Linares s’ha quedat sense feina. Durant tot aquest temps, aquest vilafranquí de 51 anys ha treballat de transportista autònom en una empresa d’electrodomèstics de la comarca. Amb el seu camió s’ha instal·lat durant uns dies davant del Congrés de Diputats per reivindicar credits tous a les petites i mitjanes empreses.  Amb la crisi econòmica, explica que les vendes d’aquesta empresa s’han ressentit molt, fins al punt de veure’s abocada a passar per un concurs de creditors.
Linares va ser un dels que es va quedar fora i, tot i que no vol dir el nom de l’empresa, les seves paraules són d’agraïment cap a ella, “els bancs van tallar les línies de crèdit i la van acabar d’ofegar i els autònoms vam ser els primers a pagar-ne les conseqüències”. Defensa que aquest és un dels molts casos que des del 2006 han marcat el destí de moltes petites i mitjanes empreses.
Ara i després d’aquesta crua experiència, en comptes de quedar-se plegat de braços, el Jordi es va seure al volant del seu camió amb destí Madrid. Alhora, ell i quatre companys més creaven un grup al facebook amb el nom “El Camión por la Esperanza” amb l’objectiu d’alertar sobre la crescuda del tancament d’empreses, moltes d’elles, denuncia Linares, de transport. Es confessen “apolítics” i defensen el dret al treball per a tots els ciutadans. En aquest sentit creuen que les mesures que darrerament ha anat prenent el Govern de l’Estat per crear llocs de treball són “ineficaces” i a través d’un manifest demanen que “el Govern posi mesures sobretot perquè els bancs puguin finançar amb crèdits aquelles empreses que són viables”.
Linares explica que a dia d’avui ja hi ha 2.000 persones i empreses que s’han adherit al grup a través de les xarxes socials i durant dotze dies ell i el seu camió s’han instal·lat a la capital espanyola, els últims set aparcat davant del Congrés dels Diputats per fer visible la seva protesta. Dimarts portava fetes unes 400 voltes al Congrés per tal de fer-se notar. Diu que només un diputat, l’actual president del Grup Parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida el va atendre.
Ahir tenia intenció de tornar a Barcelona per fer visible la protesta davant del Parlament català i a la plaça de Sant Jaume. Linares ha constituït una plataforma cívica que s’està estenent a través de les xarxes socials a Madrid, València, Sevilla i la Corunya. Tot i que ja li han ofert feina, Linares explica que continuarà lluitant perquè l’Estat obri les vies de crèdit per a les empreses.

També et pot interessar

Comentaris