Calafell celebra aquest cap de setmana el XIV Mercat Medieval

02/09/2011 - 08:34h

Calafell es transforma aquest cap de setmana en una vil·la del segle XV, amb motiu de la celebració de la XIV edició del Mercat Medieval. Com ha afirmat l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, “aquesta és una iniciativa que va començar fa 14 anys amb l’objectiu d’implicar-hi tota la població, i que el municipi es fes seva, i avui aquest objectiu s’ha complert abastament, ja que el Mercat Medieval de Calafell és una festa de referència a tota la comarca”.
Cavallers, masoveres, faquirs, venedors d’espècies i donzelles són alguns dels personatges que envairan els carrers del nucli antic de Calafell, situat a l’entorn del Castell, i que s’estén al llarg del carrer Principal, Marquès de Samà, pl. Catalunya, pl. Mariano Soler, pl. de la Constitució i el Clos de Cal Cubano. La regidora de Cultura, Sandra Suárez, ha explicat que enguany hi hagut “un gran èxit de participació dels establiments de Calafell, ja que el Mercat tindrà un total de 90 parades”. És per això, i també degut a les obres que s’estan duent a terme a l’entorn del Castell, que s’ha hagut de modificar una mica l’itinerari del Mercat, afegint el carrer Jesús i el carrer Bisbe Català”, segons ha explicat la regidora.
En el Mercat Medieval de “Calaphel” hi són representades les 3 cultures: la jueva, la cristiana i la musulmana. Com a novetat, enguany darrere el castell hi haurà instal·lat un campament medieval amb aprenents de cavaller i tendes medievals, on es recrearà la vida quotidiana amb diverses activitats: jocs, cavallerisses, entrenament en l’ús de les armes, tir amb arc i escenes de lluita.
Al llarg dels dos dies, a més de les parades del mercat, hi haurà un domador de serps, exposició d’aus rapinyaires, exhibicions de falconeria, torneigs medievals, caravana de rucs, atraccions, jocs i tallers infantils. També hi haurà la possibilitat de participar en algun dels 12 tallers d’oficis presents al mercat (baster, filadora, forner, orfebre, etc.).
A més, quatre persones aniran informant als visitants sobre les activitats que es duran a terme al Castell de Calafell: titelles, visites teatralitzades, visites temàtiques, etc. A la nit, es farà un concert medieval, dins el cicle “Nits al Castell”, que anirà a càrrec de L’Incanteri.
També cal destacar l’espectacle nocturn “La revolta del delme”, una representació sobre uns fets reals que van tenir lloc a Calafell, quan els pagesos es van revoltar contra la voluntat de l’amo, el senyor de Palou, de cobrar una desena part dels fruits que recollien.
Finalment, la regidora de Cultura també ha informat que s’ha decidit ampliar les zones d’aparcament al voltant del nucli del Castell “per tal que tothom qui vulgui pugui venir sense cap problema”.

Canvis de ruta del Trenet Turístic

Amb motiu de la celebració del Mercat Medieval, el Trenet Turístic modificarà lleugerament el seu recorregut durant els dies 3 i 4 de setembre, per tal de facilitar l’accés al mercat. En aquest sentit, durant aquest cap de setmana tots els recorreguts inclouran la visita al poble de Calafell (fins ara aquesta parada només estava ¡nclosa en les dues primeres sortides). I també s’ha modificat l’horari de sortides: 16.30h, 18h. 19.30h. 21h., 22.30h, 00h., i 1.30h.

També et pot interessar

Comentaris