Els Lax’n’Busto celebren els 25 anys amb un concert a Vilafranca

alt
26/08/2011 - 08:15h

El grup vendrellenc Lax’n’Busto compleix exactament aquest dimarts, dia 30, el seu 25è aniversari des de la celebració, a Albinyana, del primer concert com a tal formació. I ho farà amb un concert ben especial, a la una de la matinada, en una actuació gratuïta a la rambla de Vilafranca, amb motiu de la festa major i en una vetllada que, segons asseguren els components del mateix grup, inclourà una projecció de fotografies d’aquests anys, alguna sorpresa i permetrà escoltar-hi alguna cançó històrica que els Lax’n’Busto fa temps que no interpreten en directe. Tot plegat farà que aquest concert d’aniversari, que serà més llarg del que és habitual en una formació que basa bona part del seu èxit en els seus directes espectaculars, repassi alguns dels temes més emblemàtics d’aquest primer quart de segle.
El 3d8 va visitar els cinc components del grup del Vendrell, en un assaig previ al concert a Vilafranca. I va mantenir una conversa sobre la història del grup amb Jesús Rovira (amb 43 anys complerts), Pemi Rovirosa (42 anys) i Jimmy Piñol (40 anys), els tres membres dels Lax’n’Busto que el 30 d’agost del 1986 van participar en aquell primer concert a Albinyana “per a un grup d’uns 150 amics”, recorden avui; a més de Cristian Gómez Montenegro (40 anys), el vilafranquí que va entrar als Lax’n’Busto l’any 1988 -precisament en un concert del Rockacció a Vilafranca i per substituir Rovirosa, que va anar a fer la mili-; i el més jove del grup, en edat i com a membre del grup, Salva Racero Alberch (35 anys), que l’any 2007 va substituir el cantant Pemi Fortuny.
El secret d’haver arribat als 25 anys és, diuen els Lax’n’Busto, “no posar-se superfites, anar pas a pas, mai pensar en el que vol el públic, creure en tu i, sobretot, passar-t’ho molt bé. Si la gent et segueix, que és el que ha passat fins ara, t’anima a seguir”.
Des d’un bon començament, el grup del Vendrell ha mimat els concerts en directe, “que és quan millor ens ho passem i la raó de ser d’un músic és tocar i que t’escoltin”, destaquen, per la qual cosa la primera mànager, Elisabeth Francesc, ja els va aconseguir
Actualment, els Lax’n’Busto estan fent una gira de concerts en què combinen el rock i la promoció de ‘Simfònic’, l’ambiciós projecte amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Després del concert a Vilafranca, divendres de la mateixa setmana que ve actuaran al festival Acústica de Figueres i dissabte, a Cambrils. “A partir d’aquí, estem component cançons noves sense pressa i, de moment, encara no tenim material per a un proper disc”, afegeix el grup en conversa amb aquest setmanari.
I els components del grup del Vendrell conclouen que estan il·lusionats de tornar a tocar a Vilafranca, on fa més de sis anys que no hi fan cap concert -per tant, serà la primera estada de Salva Racero a la capital de l’Alt Penedès-, però on hi han protagonitzat concerts històrics. Un d’inoblidable és quan van telonejar els Celtas Cortos, per la festa major del 1992.
Més informació a l’edició impresa del 3d8 d’aquest divendres.

També et pot interessar

Comentaris