Tertúlies literàries a la biblioteca Torras i Bages

22/08/2011 - 13:25h

Com ja es habitual durant els últims anys, la Biblioteca Torras i Bages organitza una nova temporada de Tertúlies literàries, on s’acull totes aquelles persones que vulguin compartir -d’una forma distesa i agradable- les opinions, sentiments, comentaris, etc. que els hagi suggerit la lectura d’una obra llegida prèviament.
Les persones que formin part de les tertúlies literàries es trobaran a la biblioteca, amb una freqüència mensual, els dimarts i dijous de la darrera setmana de cada mes de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, per tal de comentar la novel•la en qüestió, sota la conducció de l’Elvira Mestres Bertran, encarregada, des de ja fa uns quants anys, de dinamitzar el grup i ajudar a descobrir les múltiples facetes de l’obra. Recordem que, si bé la biblioteca només pot garantir un nombre de llibres limitat per a 40 participants, les sessions són obertes a tothom i aquelles persones que hagin llegit l’obra corresponent i tinguin interès en la trobada poden participar-hi sense previ avís.
Per optar a la reserva del llibre, cal passar per la Biblioteca a omplir una butlleta dins del període d’inscripcions que va de l’1 al 15 de setembre. La primera trobada serà a finals del mes d’octubre i l’obra escollida és Dublinesos de James Joyce, un llibre cabdal de la literatura irlandesa. En aquesta línia, el cicle Llibre de Capçalera d’enguany, que s’organitza al mes de novembre juntament amb la Llibreria l’Odissea, tractarà el tema “James Joyce i la narrativa irlandesa”.
A més a més de les Tertúlies Literàries, per als amants de la novel·la negra la Biblioteca organitza el club de lectura “La clau de vidre”, conduït i dinamitzat per la Glòria Batllevell. Per a participar en aquestes trobades no cal fer inscripció prèvia, només cal demanar el llibre al taulell de préstec i es proporcionaran 15 exemplars gratuïtament a les 15 persones que primer ho sol•licitin, amb la única condició de tenir carnet de préstec de la biblioteca. La primera sessió serà el dimarts 4 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre amb l’obra Doble indemnització de James M. Cain, i la resta es convocaran als mesos de gener, març i maig del 2011.
A més de les sessions periòdiques d’aquestes tertúlies, la Biblioteca també té previst organitzar sortides culturals, xerrades a càrrec d’especialistes en literatura així com convidar a algun dels autors de les obres llegides.

També et pot interessar

Comentaris