La Polifònica de Vilafranca porta la seva música a Polònia

alt
19/08/2011 - 09:11h

La setmana del 4 a l’11 d’agost, la Polifònica de Vilafranca ha realitzat un tour per Polònia, incorporant aquest país eslau a la llarga llista de sortides internacionals que la Polifònica ha anat fent al llarg dels anys, llista que s’inicià a Suïssa l’any 1962, i que ha portat la coral vilafranquina a fer conèixer el nom de Vilafranca i la música coral catalana a bona part d’Europa, fins aquest any 2011 a Polònia.
Durant aquest viatge la Polifònica ha visitat Varsòvia, Torun, Poznan, Wroclaw Cracòvia i Czestochowa, i van poder conèixer de primera mà diferents paisatges i ciutats del país, així com la història -molt sovint heroica- de la nació i del poble polonès. A part dels llocs esmentats, també s’ha efectuat una visita a les mines de sal de Wieliczka, declarades patrimoni de la Humanitat per la Unesco, i una impactant i emotiva visita al camp d’extermini d’Auschwitz, on es va retre homenatge a les víctimes de l’horror nazi.
El 9 d’agost, la Polifònica va oferir un concert a Cracòvia, a la basílica barroca de Sant Florian, situada al centre de la ciutat, on va presentar una primera part de música sacra d’autors catalans i europeus, i una segona part amb cançons d’amor i cançons tradicionals catalanes. El públic va rebre amb especial interès l’obra “Gaude Mater Polonia”, que per als polonesos vindria a ser com el Virolai per als catalans. Com a curiositat, podem dir que la basílica de Sant Florian va ser la parròquia on el jove Karol Woytila, futur Joan Pau II, va començar la seva tasca pastoral.

També et pot interessar

Comentaris