‘Festa Major’, un conte per explicar el folklore vilafranquí als més petits

alt
16/08/2011 - 12:57h

Dilluns, a les 6 de la tarda, tindrà lloc, a la Sala Infantil de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca la presentació del llibre Festa Major, un conte per a infants escrit per la mestra Quima Ricart amb il·lustracions d’Antònia Bonell, que ha publicat Edicions i Propostes Culturals Andana.
Festa Major proposa als lectors més joves la descoberta de les peces folklòriques, balls i elements que integren el seguici de la festa major de Vilafranca. El conte els va presentant segons l’ordre d’aparició a les cercaviles i processons: drac, diables, àliga, ball d’en Serrallonga, gegants, etc, fins arribar a la banda que clou el seguici. Cada imatge va acompanyada d’un text breu que serveix per caracteritzar aquell element concret. En aquest sentit, és un conte ideal per explicar als nens i que aquests interactuïn amb el narrador fent preguntes sobre els conceptes que apareixen al text i les diferents figures que apareixen en cada il·lustració.
La presentació del llibre d’Edicions i Propostes Culturals Andana tindrà lloc en el marc d’una sessió especial de l’espai l’Hora del conte en la qual l’escriptora Quima Ricart explicarà el conte als infants i, en acabar, la il·lustradora Antònia Bonell dirigirà un taller de pintura basat en els dibuixos de Festa Major. Això a banda, la Biblioteca Torras i Bages, a partir del mateix dillulns, acollirà una exposició amb les pintures originals de les 24 il·lustracions que apareixen al llibre que es podrà visitar fins el dia 9 de setembre.
 La presentació del llibre i l’exposició formen part del programa d’actes de la festa major de Vilafranca 2011.

També et pot interessar

Comentaris