Un Firart més penedesenc que mai

alt
04/08/2011 - 14:11h

Els administradors de la festa major de Vilafranca i els organitzadors de Firart han presentat una vegada més l’autoservei d’art que enguany arriba a la seva 24a edició.  Firart obrirà les seves portes el dissabte 20 d’agost a les vuit del vespre a la capella de Sant Joan i es podrà visitar cada dia fins l’1 de setembre, de dotze a dues del migdia i de set a deu del vespre.
En aquesta edició cal destacar també que dels seixanta artistes que exposaran, 51 són procedents de les comarques de la vegueria Penedès i només nou són de fora d’aquest territori. A més, dels seixanta pintors, 14 no havien participat mai al Firart.
Les obres es vendran a un preu que oscil·larà entre els 50 i els 175 euros i es consolida la novetat que es va introduir l’any passat: a banda de les 25 obres de petit format, cada artista podrà presentar dues o tres obres de format més gran que enguany estaran exposades en un revister situat enmig de la capella. Aquestes dues o tres obres es podran vendre a un preu lliure a partir dels 200 euros. Cal destacar que cada autor té la facultat de decidir el preu al qual es vendrà cadascuna de les seves obres.
Cada autor oferirà també gratuïtament als administradors de la festa major una de les seves obres que entrarà a la subhasta del dia 1 de setembre a un preu de sortida de 150 euros. L’import que se’n tregui, com sempre, serà lliurat a l’administració de la festa major.

XVIII Premi Nadal Cava
Aquesta obra també optarà al concurs artístic que convoca Nadal Cava, i que enguany arriba a la seva 18a edició, que atorgarà tres premis en metàl·lic de 1.200 euros, 600 euros i 300 euros, respectivament, als tres quadres que el jurat determini com a millors. Es tracta d’un concurs que té per objectiu agrair als diferents pintors les seves donacions i, al mateix temps, reconèixer la seva tasca com a artistes.

El jurat del concurs serà de gran qualitat i estarà format per Anna Guarro (directora de Serveis culturals i educatius del Museu Picasso); Glòria Picazo (directora del Museu d’Art la Panera de Lleida); Montse Jové (exdirectora de l’Escola d’Art Arsenal) ); Josep Maria Cadena (crític d’art i periodista) i Ramon Nadal (editor de l’Editorial Andana).

Des de Caves Nadal, Xavier Nadal va destacar la importància d’arribar als 18 anys del concurs, va agrair la tasca de tots per aconseguir 24 edicions de Firart i 18 del concurs i també va valorar positivament que l’edició d’enguany sigui més penedesenca que mai. Els administradors, per la seva banda, van agrair als organitzadors de Firart la seva aportació i van animar a tothom a visitar l’autoservei d’art i a assistir i comprar també les obres durant la subhasta.

Així, la subhasta de Firart sera el dia 1 de setembre al pati de l’escola Estalella Graells, a dos quarts de set de la tarda, i estarà dirigida per l’actriu catalana Rosa Boladeras. Entre tots els compradors de Firart se sortejarà, gràcies a Over Panda, un viatge per a dues persones a la Toscana, que sortiran en vaixell des de Barcelona amb possibilitat de dur el cotxe i l’allotjament serà en una casa de turisme rural. A més a més, enguany també es sortejaran deu emmarcats gratuïts, per gentilesa de Taller de Marcs Jaume, entre les persones que vagin a emmarcar un quadre de Firart fins el 31 d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris