Vilafranca col·labora amb la crisi humanitària als països de la Banya d’Àfrica

01/08/2011 - 16:33h

Davant la greu crisi humanitària en què es troben més de 10,7 milions de persones dels països de la banya d’Àfrica, els quals fan front a la pitjor sequera dels últims 60 anys, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, mitjançant acord de la Junta de Govern Local d’aquest divendres, farà una aportació de 3.000€, corresponents al romanent del pressupost de solidaritat i cooperació de 2010.
La distribució del pressupost de solidaritat i cooperació preveu que un 10% del pressupost de Cooperació es destini a Emergències.
L’aportació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès es canalitzarà mitjançant el Comitè Català de l’ACNUR (l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats), del qual l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès n’és soci. L’ACNUR ha fet una crida d’emergència per valor de 136,3 milions de dòlars per prevenir una catàstrofe humanitària a la regió.
Per altra banda, i gràcies entre altres a les aportacions que anualment fa l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès al Fons d’Ajut Humanitari i d’Emergència de Farmamundi (FAHE), es col·labora també amb l’atenció mèdica d’emergència a dos dels camps de refugiats de Kenya (Dagahaley i IFO2).
Aquestes dues entitats però no són les úniques que treballen a la regió. Tothom qui estigui interessat a col•laborar ho pot fer mitjançant aquestes entitats, entre d’altres:
Creu Roja http://www.creuroja.org/AP/CM/401P25/La_situaci%c3%b3_humanit%c3%a0ria_s_agreuja_a_la_Banya_d_%c3%80frica.aspx?tmp=691
Metges sense Fronteres
http://www.msf.es/noticia/2011/cuerno-africa-no-mas-demoras-restricciones-para-asistir-somalies
Save the Children
http://www.savethechildren.es/cuernodeafrica/
UNICEF
http://www.unicef.es/infancia/emergencias-ayuda-humanitaria/emergencia-nutricional-en-el-cuerno-de-africa
Acció contra la Fam
http://www.accioncontraelhambre.org/landing_emergencias/
Intermón Oxfam
http://www.intermonoxfam.org/es/page.asp?id=2291

També et pot interessar

Comentaris