Ensemble Explorations i Roel Dieltiens enceten avui dissabte el 31 Festival PAu Csaals

08/07/2011 - 08:46h

Avui, a les dos quarts d’11 de la nit, s’aixecarà el teló del 31è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell. Com ja és habitual, el concert inaugural tindrà el violoncel com a protagonista i enguany anirà a càrrec de l’Ensemble Explorations -amb el concertista Roel Dieltiens de solista- interpretant les “Sonates per a violoncel i baix continu” , d’Antoni Vivaldi.
Per aquesta nova edició del Festival s’han seleccionat 15 magnífics concerts que donaran una alenada d’aire fresc a les caloroses nits d’estiu al Penedès.
Després d’aquest primer concert vindran els concerts del Cor Zongora, la Cobla Marinada, l’Orquestra de Cambra de Múnic -dos concerts-, l’Academia 1750, el violoncel·lista Misha Maisky, l’Orquestra Camerata XXI -amb el pianista Joaquín Achúcarro com a solista-, la Real Cámara, la Berg Orchestra de Praga -tres concerts-, el Trio Puella i la Spanish Brass Luur Metalls -dos concerts-.
La novetat d’enguany és que un dels concerts, el del organista Andrea Marcon, no es realitzarà a l’Auditori Pau Casals si no que es farà a l’església parroquial del Vendrell.
Els repertoris que aquestes formacions instrumentals interpretaran al llarg d’aquests dos mesos de concerts aniran des de la música dels grans compositors de sempre com són Vivaldi, Boccherini, Bach, Schubert, Falla, Dvorak, Granados o Albéniz, fins als contemporanis Nino Rota o els Beatles. El director del Festival, Juli Grandia, sempre intenta complaure tots els gustos musicals en la programació dels concerts, per crear un ventall d’estils musicals del que pocs festivals d’arreu gaudeixen.
Encara que tots els concerts que es podran escoltar tenen la garantia d’estar entre els millors dels millors, en destacaríem 4 per la seva peculiaritat: el de la Cobla Marinada dedicat al compositor de bandes sonores de cinema Nino Rota; el de La Real Cámara amb música de Boccherini; els de la Berg Orchestra de Praga, amb temes arranjats per orquestra dels Beatles; i el de la Spanish Brass Luur Metall que tancarà el Festival i que tindrà com a protagonistes la mainada.
Els 31 anys de Festival Internacional de Música Pau Casals han aconseguit col·locar el Penedès en el mapa dels grans festivals de música clàssica d’arreu del món. Una llarga trajectòria que ha fet gaudir el públic assistent als concerts de figures com Ainhoa Arteta, Jordi Savall, Lluís Claret, Maria Bayo, Gary Hoffman, Maria Joao Pires o Natàlia Gutman.
Els preus de les entrades van de 10 a 35 euros, i amb l’entrada es pot gaudir d’una visita gratuïta a la Vil·la Museu Pau Casals. També hi ha la possibilitat d’adquirir un abonament per a tots els concerts al preu de 245 euros.
“Música als jardins”
Paral·lelament al Festival Pau Casals, enguany es realitzaran 6 concerts de joves músics als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals: Quintet Klimt, Assumpció Linares i Alberto Luque, Toobass Quartet, Quartet Albéniz, La Fauna -quartet de clarinets-, i Jardin Quartet.
Tots els concerts d’aquestes joves promeses de la música, es faran a tres quarts de vuit de la tarda i l’entrada serà gratuïta.

També et pot interessar

Comentaris