TV3 porta al cinema l’adaptació de Pere Martí de “Terra Baixa”

alt
08/07/2011 - 08:31h

Televisió de Catalunya està acabant d’enllestir la gravació d’una pel•lícula basada en l’adaptació de l’obra d’Àngel Guimerà, Terra Baixa, que Pere Martí va escriure fa uns mesos. El llibre forma part d’una col·lecció de l’editorial Roure de Can Roca, que inclou diferents volums que adapten les més populars obres de teatre escrites en català. 

Aquest primer film forma part de la sèrie “Clàssics catalans” que Fausto Producciones va presentar a TV3 i que té com a objectiu difondre obres teatrals clàssiques a través de la televisió. Una de les prioritats de la productora era que el llenguatge que es fes servir fos entenedor per l’espectador, un requisit que compleix sobradament l’adaptació de Pere Martí. De fet, la Terra Baixa de l’escriptor vilafranquí és molt usada a les escoles perquè als nois i noies “cada vegada se’ls fa més difícil llegir en el llenguatge del segle XIX”, ha dit l’escriptor.
Castellterçol ha estat l’escenari del rodatge d’una pel·lícula que reprodueix fidelment l’obra de Guimerà. Sota la direcció d’Isidre Ortiz, Ernest Villegas s’ha posat a la pell del pastor Manelic i Marina Gatell, a la de Marta. El repartiment del film compta amb la intervenció d’altres actors d’excepció com la de Marina Comas (la jove guanyadora d’un Goya per la seva intervenció a “Pa Negre”), Roger Casamajor, Joan Pera o Mercè Arànega.
Segons ha explicat Pere Martí, el rodatge de “Terra Baixa” ja ha acabat i actualment s’està duent a terme tot el treball de muntatge, una feina que estarà enllestida el proper mes de setembre, data en què es podrà veure el film. 
Un còmic de teatre
Com a novetat, Pere Martí ha avançat que la cadena autonòmica té previst també elaborar properament un còmic que es basarà en Terra Baixa i en el qual es faran servir els diàlegs que ell mateix ha readaptat per la pel·lícula.
 

També et pot interessar

Comentaris