Els Juliols de la UB se centren enguany en el vincle del vi amb la salut

23/06/2011 - 07:37h

 Entre l’11 i el 15 de juliol es durà a terme una nova edició dels cursos d’estiu Els Juliols de la UB, que es descentralitzen amb unes sessions a Vilafranca i que enguany tenen el vi com a fil conductor entès com a aliment i el seu vincle amb la salut.
La sala d’actes de Vinseum ha tornat a ser aquesta setmana l’escenari de la presentació d’una iniciativa destinada a la divulgació de la cultura del vi i, de retruc, a la promoció de Vilafranca i comarca a través d’un dels seus grans actius, el vi i la vinya.

Diverses personalitats del món acadèmic provinents d’universitats i entitats d’arreu de l’Estat oferiran els seus punts de vista en relació amb el vincle històric del vi amb la societat, la relació entre la ingesta del vi i la salut, la recerca biomèdica en aquest sentit i, en definitiva, una visió completa del vincle vital amb el vi.
Juntament amb les sessions teòriques de cada dia a primera hora de la tarda, el curs es completa a darrera hora amb visites i tasts oferts per alguns cellers de la comarca i també a càrrec de professionals arribats de punts més allunyats, com la Terra Alta o la Rioja.
El curs és una activitat reconeguda com a crèdit acadèmic però s’obre a qualsevol tipus de públic no necessàriament especialitzat. De moment s’han formalitzat més de vint inscripcions i tot fa pensar que s’arribarà a la quarantena, la xifra habitual en aquests cursos.
Les sessions es duran a terme a la capella de Sant Pelegrí i les inscripcions es poden fer fins una setmana abans de l’inici. Més informació a juliols@ub.edu.

També et pot interessar

Comentaris