El conseller Josep Maria Pelegrí ja és Cavaller confrare del Cava

20/06/2011 - 08:14h

El Castell del Vi de Falset va ser l’escenari de l’acte d’agermanament entre la Confraria del Cava i la Denominació d’Origen Montsant que va tenir lloc el passat dissabte al vespre, amb prop d’un centenar d’assistents. El president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, i el president del Consell Regulador de la DO Montsant, Jaume Domènech, van intercanviar simbòlicament una ampolla màgnum de cava per una de vi del Montsant, etiquetades especialment per a l’ocasió. Ambdós presidents van coincidir en destacar els punts en comú entre el cava i el vi del Montsant, com són la terra, la seva tradició centenària i la voluntat d’ambdues entitats de promoure aquests productes dins i fora del país.
L’agermanament s’emmarca dins els actes de celebració del 10è aniversari de la creació de la DO Montsant. Per la seva banda, la Confraria del Cava va fer coincidir aquest acte d’agermanament amb la celebració de la cerimònia d’Investidura Primaveral en la que es va investir com a Confrare de Mèrit el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, Josep Maria Pelegrí, qui va agrair aquesta distinció i va comprometre’s, no tant sols a ser fidel al cava, sinó també a “continuar treballant a favor del sector i a favor de l’economia productiva de Catalunya”.
Al seu costat, també van ser investits com a Confrares de Mèrit de la Confraria del Cava el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Montsant, Jaume Domènech, els presidents de la Cooperativa Falset Marçà, Josep Maria Cots, del Celler Capçanes, Francesc Blanch, de la Cooperativa del Masroig, Manel Roca, així com també la periodista i escriptora Empar Moliner, el també periodista, escriptor i dramaturg, Toni Orensanz, i el periodista Ramon Francàs.
Després de la solemne cerimònia es va servir un sopar de germanor a les instal·lacions de la Cooperativa Falset Marçà. Entre els convidats a l‘acte també destaquen personalitats del sector i de la zona, com el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, o l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, entre d’altes.
L’agermanament de dissabte al vespre és el quart consecutiu que celebra la Confraria del Cava amb una Denominació d’Origen catalana, després d’haver-se agermanat l’any passat amb la DO Conca de Barberà, el 2009 amb la DO Costers del Segre i l’any anterior amb la DO Pla de Bages.

Comentaris