S’inaugura als Trinitaris l’exposició “A flor de pell”

alt
07/06/2011 - 07:21h

Aquest divendres, a les 8 del vespre, la Sala dels Trinitaris inaugura l’exposició “A flor de pell”. Comissariada per la florista vilafranquina Montse Bolet i per la professora de l’Escola d’Art Floral de Barcelona, Idoia Liezeaga, l’exposició és una mostra artística d’una de les vessants més atractives i innovadores de l’art floral: la transmutació en joies a partir de material vegetal.
La trobada entre l’art floral i l’orfebreria té com a objectiu la creació d’una peça única, lligada no tant a la transmissió d’un sentiment perpetu, sinó a la idea més lúdica de peça efímera canviant. S’entén la joia no en un sentit tradicional, sinó en un sentit més ampli de complement que personalitza i s’acobla al nostre cos. La recerca en l’art floral explora les disciplines que el configuren: materials vegetals, formes, proporcions i textures, a la vegada que s’endinsa en territoris plàstics propis d’altres artesanies, tot buscant noves vies constructives i, per tant, nous llenguatges expressius com ara la cistelleria, el tèxtil…i revisionant i donant vida a un nou objecte que en aquest cas és la joia.
A l’exposició que es podrà veure fins el diumenge 3 de juliol s’hi exposarà una selecció de treballs de joieria floral inspirats en una part del cos humà, entenent-lo com un suport en el que l’objecte floral és considerat com a una segona pell.
El recorregut corporal serà el següent: Peu i turmell, genoll, cintura i cadera, espatlla i tòrax, mà i canell, cap i coll, mans i braços.
Tots els treballs aniran retolats amb el nom de la peça, el llistat de material i el nom del seu autor.
La inauguració de l’exposició que serà a les 8 del vespre d’aquest divendres a càrrec de les comissaries i del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, anirà complementada per una visita comentada a la mateixa i una xerrada que amb el nom de L’art floral i la joieria, punt de trobada oferiran la florista Montse Bolet, el joier Samuel Saavedra i la professora Idoia Liezeaga.

També et pot interessar

Comentaris